WoesteLand
Jongeren
Op
zaterdag14mrt202012:00

NL Doet! Natuurwerkdag in het Goois Natuurreservaat

NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en uiteraard doet Woesteland weer mee! Tijdens deze dag nodigt iedereen uit om een dag de handen uit de mouwen te steken tijdens een van de duizenden vrijwilligersklussen. Woesteland gaat aan het werk in het Goois Natuurreservaat.

Wat gaan we deze dag doen?

Op zaterdagmiddag 14 maart 2020 gaan de jongeren van WoesteLand aan de slag om de natuur een handje te helpen. De stikstofcrisis maakt dat veel dier- en plantsoorten bedreigd worden met uitsterven. Zeldzame planten zoals zonnedauw (een insecteneter!), klokjesgentiaan en snavelbies zitten in Nederland in zwaar weer. Daarom gaan we samen met de boswachter op deze dag met speciaal gereedschap de stikstof te lijf en maken we de ultieme leefomgeving voor deze planten. De boswachter vertelt over het gebied, geeft instructies, en heeft koffie en koek klaarstaan.

Praktische info

  • Datum: 14 maart 2020
  • Leeftijd: 16 t/m 30 jaar
  • Locatie: Goois Natuurreservaat, Hilversum
  • Prijs: Gratis!
  • Vrijwilligerswerk: Stikstof aanpakken met speciaal gereedschap. Ervaring is niet vereist, de boswachter geeft instructies.

Meer info en aanmelden

Over Woesteland

Als je met WoesteLand mee gaat, heb je gegarandeerd een toffe vakantie met leeftijdsgenoten midden in de natuur. Je gaat op excursies, ontdekt je omgeving en in de avond zit je gezellig bij een kampvuur of speel je een spelletje. Ook steken we onze handen uit de mouwen, bijvoorbeeld met het zagen van bomen, hooien, plaggen of oogsten. We werken samen met boswachters van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, of met een lokale biologische boer. Zij weten het beste wat er in het gebied waar we zitten moet gebeuren en hoe we daarbij kunnen helpen.

www.woesteland.nl

Algemene informatie

zaterdag 14 maart 2020 - 12:00 tot 18:00
Locatie: 
Lochem
Nederland
Extra Informatie: 

Voor informatie en contact: frank@woesteland.nl

Contactpersoon: 
Google Maps image