Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen zijn in beweging! Er zijn volop plannen voor vergroening, de aanleg van wadi’s tegen wateroverlast en circulaire hubs. Maar ook voor het plaatsen van batterijen om netcongestie tegen te gaan. Al deze plannen vragen om ruimte! En die ruimte is schaars, ook op bedrijventerreinen. Gelukkig zien steeds meer betrokkenen de bedrijventerreinen als dé plek voor de oplossing en voorbereidingen op de toekomst. Hoe ga je om met soms conflicterende plannen? Hoe kun je samenwerken? Tijdens het Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen op 20 juni in Zwolle helpen we elkaar op weg. De organisatie is in handen van PVB en Werklandschappen van de Toekomst.

Tijdens dit event komen alle partijen die werken aan het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen samen. Inspiratie, innovaties, praktijkvoorbeelden en praktische kennis staan centraal.

Ochtendprogramma

We beginnen de dag met een ambitieuze ondernemer die zich hard maakt voor verduurzaming van een bedrijventerrein maar die zich ook zorgen maakt. Waar blijft de ruimte om te ondernemen met al die ambitieuze duurzaamheidsdoelen?

Daarna volgen drie inspiratiesessies.
1. Hoe ziet een klimaatadaptief bedrijventerrein eruit? En wat zijn de (financiële) voordelen voor ondernemers?
2. Hoe zorg je dat je klaar staat voor een energyhub met slimme energiesystemen in combinatie met opslag en lokale opwek?
3. Watertekort wordt het nieuwe netcongestie!

Middagprogramma

In de middag zijn er verschillende sprintsessies voor het uitwisselen van kennis, ervaringen en met concrete toepassingen voor bedrijventerreinen. Met een multidisciplinair team van experts werken we samen aan jouw uitdaging.

Ontmoeten en inspireren

Tijdens het hele event is doorlopend ruimte om te netwerken. Op het marktplein kun je de hele dag terecht voor de laatste innovaties. Ook is een team van Werklandschappen van de Toekomst aanwezig voor advies over groenblauwe bedrijventerreinen en biodiversiteit. Dus ontmoet elkaar en laat je inspireren!

Praktische informatie

Wanneer: 20 juni van 9.30 tot 17.00 uur
Waar: Lumen (PEC Zwolle Stadion) in Zwolle
Aanmelden: via onderstaande button

Meer info en aanmelden

 

 

  • Kosten:
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina