Week van de Zwinstreek
Recreatie
maandag20sep2021

Bezoekersdag Waterdunen

De vele vogels waren de eerste bezoekers van Waterdunen en hebben hun nestje gebouwd op de vogeleilanden. Met het uitvoeren van de laatste werkzaamheden is rekening gehouden met het broedseizoen, daarom wordt op sommige plaatsen in het gebied nog gewerkt. Vanaf 9 oktober is het zover: Waterdunen gaat stap voor stap open. Als eerste opent de groene Zeekraalroute. De andere wandelroutes gaan op een later moment open, zodra de werkzaamheden klaar zijn. We zijn blij dat wij nu wandelaars mogen ontvangen in dit nieuwe, unieke natuur- en recreatiegebied. Een bijzonder moment! Om dit te vieren, organiseren wij een bezoekersdag. U bent van harte welkom op zaterdag 9 oktober van 10.00 tot 15.00 uur.

Wat is er te doen?

Waterdunen is een samenwerking tussen stichting Het Zeeuwse Landschap, gemeente Sluis, Molecaten, waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland. Op 9 oktober staan medewerkers van diverse betrokken organisaties op verschillende plaatsen verspreid langs de wandelroute om u alles te vertellen over de natuur, het recreatiepark, de getijdenduiker, het Kustlaboratorium en de laatste werkzaamheden in het gebied. Hier kunt u de plattegrond downloaden.

Parkeren en locatie start wandelroute

U kunt uw fiets parkeren in de fietsenstalling bij de ingang bij de Langeweg (ter hoogte van de Kieweg). Waterdunen ligt op ca. 10 minuten fietsen van het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens.
Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de parkeerplaats aan de Nieuwe Slikkenburgseweg. (Navigatie: ‘parking Slikkenburg’, ter hoogte van Loods10). De parkeerplaats en de fietsenstalling zijn op plattegrond aangegeven. Volg vanaf hier de Zeekraalroutebordjes.

Over de wandelroute

De groene Zeekraalroute is deels verhard, deels onverhard en u wandelt een stuk over een vlonderpad. Het onverharde gedeelte van de wandelroute kan bij regen modderig zijn. Kies daarom voor stevige schoenen.

Hondenbeleid

Omdat Waterdunen een vogelgebied is, zijn honden in het grootste deel van Waterdunen niet toegestaan. In het oosten van Waterdunen is een gedeelte waar honden aan de lijn wel zijn toegestaan. Dit staat op de borden langs de route aangegeven en op de plattegrond.

Fietsen

Waterdunen is een wandelgebied, er zijn geen fietspaden. U kunt uw fiets parkeren bij de ingang aan de Langeweg. Waterdunen per fiets beleven? Verken dan het fietspad rondom Waterdunen.

Covid-maatregelen

Wij houden ons aan de corona maatregelen die op dat moment gelden. Om grote groepen in een ruimte te voorkomen, hebben wij gekozen voor kleine informatiepunten langs de wandelroute.