Zeeland
Recreatie
woensdag31mei2017

Geniet van de Week van de Zwinstreek!

Op 23 september is het zover: dan gaat de eerste Week van de Zwinstreek van start! De Zwinstreek is een unieke regio aan zee op de grens van Vlaanderen en Nederland, waar strand en polders elkaar ontmoeten. Waar je de zilte zeewind op je huid voelt en waar je de vele vogelsoorten niet op een hand kunt tellen. Ontdek de streek der streken tijdens Week van de Zwinstreek van 23 september t/m 1 oktober. 

Aanmelden activiteit/arrangement 

De Zwinstreek is voor bewoners een prachtige ‘achtertuin’ en voor recreanten dé reden om het gebied te bezoeken. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos voor dit gebied met een rijke natuur, cultuur, historie en diverse streek- en hoeveproducten. 

Ga samen met een IVN-natuurgids op zoek naar zilte zaligheden om je vingers bij af te likken, ontdek boomkikkers in het Zwin Natuurpark of breng een bezoek aan een gastheer of gastvrouw van de Zwinstreek: er is voor ieder wat wils tijdens de Week van de Zwinstreek. Samen zorgen we voor een geweldige eerste editie, waarbij iedereen de Zwinstreek actief beleeft! 

Heb je een idee voor een activiteit of arrangement tijdens de Week van de Zwinstreek? Laat het ons weten! Geen idee is te gek en we laten ons graag verrassen! Alle ideeën en initiatieven kunnen tot 1 september worden aangemeld.

Heeft u nog vragen neem dan contact op met: Mike de Waal

Gastheren en IVN namen samen het initiatief voor deze beleefweek. De Week van de Zwinstreek is een samenwerking tussen de gastheren van het gebied, natuurorganisaties en andere recreatieondernemers. De week komt mede tot stand door de steun van de provincie West-Vlaanderen, Provincie Zeeland en de gemeenten Sluis, Knokke-Heist, Damme, Maldegem en Sint Laureins.