De middeleeuwen op jouw bord

Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh nam een duik in de overvolle voorraadkast van het middeleeuwse Zwin. Hij werkte op maat met een 30-tal streekproducenten, ijsjesmakers, brouwers, bistro's, restaurants, ...om met middeleeuwse ingrediënten hedendaagse creaties te maken. 

Ontdek de verschillende smaken al fietsend langs de Verdwenen Zwinhavens of tijdens je bezoek aan de Zwinstreek. Ook in de Week van de Zwinstreek zijn er activiteiten die onderdeel zijn van het project ‘De Middeleeuwen op jouw bord’. Zie hieronder welke activiteiten dat zijn.

Middeleeuwse Voorraadkast

Benieuwd welke producten er allemaal in de Middeleeuwse Voorraadkast van de Zwinstreek voorkomen? Op deze pagina vind je een overzicht van alle producten, en de ondernemers waar je deze smaken kan proeven.

De ondernemers

Hier vind je een overzicht van alle locaties en ondernemers die meewerken aan het project Verdwenen Zwinhavens.

Zelf koken met producten uit de Zwinstreek

Recept voor een mousse van polderaardappel, gerookte paling, zoet zure ui, crumble van honing en droge worst, crème van geitenkaas en jus van duindoorn en Seawise.

Recept polderaardappel

Klik hier voor het recept

Kokkels met zeekraal, Dutch Bargain Seawise en citroen

Kokkels, dragon, wijn en zeekraalKlik hier voor het recept