Week van de Zwinstreek
Recreatie
Op
vrijdag30sep202210:00

Wandelen door Waterdunen

Waterdunen is een gebied van zo'n 350 hectare dat nog volop in ontwikkeling is. Hier komen natuur, recreatie, kustversterking en aquacultuur samen. Door de unieke ligging, op de grens van land en zee, vind je hier een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed. Wandel mee en ontdek dit bjzondere natuur- en recreactiegebied.

Het gebied is vanaf oktober 2021 open voor publiek. Samen met de gids maken we een wandeling van 4,5 km langs de zilte landbouwgronden en de vogeleilanden in het getijdengebied. Vanuit de vogelkijkhutten zijn de eilanden goed te overzien en kun je de vogels van dichtbij bekijken.

Onderweg vertelt de gids over het samenwerkingsverband dat dit bijzondere natuur- en recreatiegebied mogelijk heeft gemaakt. In Waterdunen werken namelijk vijf partijen samen: de Provincie Zeeland, de gemeente Sluis, Waterschap Scheldestromen, Molecaten en Het Zeeuwse Landschap. Natuurlijk kom je ook alles te weten over de kustversterkingswerken, de plannen voor het recreatiegebied en de reeds aanwezige èn toekomstige natuurwaarden.

Tip: Draag schoenen of laarzen die nat en vies mogen worden, want we lopen ook over onverharde (soms zeer natte) paden.

Praktische informatie

  • Datum: Vrijdag 30 september 
  • Tijd: 10.00 (De excursie duurt ca. 2,5 uur, we wandelen ongeveer 4 kilometer)
  • Locatie: Verzamelen Hof Waterdunen aan de Hogedijk 3, Breskens
  • Aanmelden: via: www.hetzeeuwselandschap.nl/eropuit

Algemene informatie

vrijdag 30 september 2022 - 10:00
Locatie: 
Hof Waterdunen
Hogedijk 3
Breskens
Nederland
Google Maps image