Week van de Zwinstreek
Recreatie
Vanaf
woensdag29sep202113:00

Najaarstentoonstelling ‘Verdwenen beroepen uit de Tachtigjarige Oorlog’

Foto: © Museum Het Bolwerk

In Museum Het Bolwerk in IJzendijke wordt het verhaal verteld van de Staats-Spaanse Linies, een serie verdedigingswerken die tijdens de Tachtigjarige Oorlog in de Vlaams/Zeeuwse grensstreek zijn gebouwd. Om have en goed tegen vijanden te beschermen liet de overheid forten, schansen en vestingwallen neerzetten. Hadden indringers een gebied veroverd dan bouwden zij op hun beurt fortificaties om het te behouden. Veel van deze militaire bouwwerken zijn nog in het landschap terug te vinden.

Maar wie waren nou die mensen die deze versterkingen bouwden, aanvielen en verdedigden? Piekeniers, hellebaardiers, musketiers, roerschutters, ze trokken vierhonderd jaar geleden regelmatig met hun leger door de streek of bemanden de versterkingen.

In de najaarstentoonstelling ‘Verdwenen beroepen uit de Tachtigjarige Oorlog’ laat Museum Het Bolwerk zien hoe deze soldaten er toen uitzagen, welke wapens zij hadden en hoe zij ‘aan het werk’ waren.

Praktische informatie

Locatie: Museum het Bolwerk, Markt 28, 4515 BB IJzendijke
Tijdstip: woensdag 29 september van 13:00-17:00 uur 
Kosten: Toegang museum kinderen tot 6 jaar gratis, kinderen van 6 tot en met 12 jaar € 2,00 en iedereen vanaf 13 jaar € 4,50. Houders museumkaart gratis
Reserveren is niet nodig. 

Algemene informatie

woensdag 29 september 2021 - 13:00 tot 17:00
Locatie: 
Museum het Bolwerk
Markt 28
4515 BB IJzendijke
Nederland
Google Maps image