Websupport nieuws

3-juni 2020

Het lijkt er op dat je (zowel bestaande als nieuwe) activiteiten niet kunt aanpassen. Er volgt een foutmelding.
Het probleem lijkt per 3/6 te zijn opgelost. Graag nog even testen.  
Bypass: Vul de lokatie in en je krijgt geen foutmelding bij het opslaan

28 mei 2020

Er is een update voor de IVN Routes app en het Shoudio CMS. Een update van ivn.nl is on line gezet. Hier o.a. een verbetering van de zoekfunctie voor routes. Kijk voor details op OnsIVN (groep HELP voor IVN.nl)
Ben je beheerder van je afdelingssite? Volg dan de groep HELP voor IVN.nl op OnsIVN. Daar kun je informatie vinden, vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

27-5-2020

 Er zit een fout in het downloadbestand van een website formulier. Je kunt de resultaten wel downloaden en het bestand wegschrijven. Maar als het wilt openen krijg je een foutmelding dat het bestand niet in het juiste formaat is. Het probleem lijkt per 3/6 te zijn opgelost. Graag nog even testen. 
Bypass: De fout is helaas nog niet opgelost. Je kunt wel een bypass gebruiken.
Gebruik de knop 'karakter gescheiden tekst' en de ; bij tekstformaat 9zie afbeelding) Er wordt dan een CSV bestand aangemaakt, dat met Excel is te lezen. (Hans Hogenbirk)bypass foutmelding excel

1-11-2019

Heeft je afdeling een Instagram account? Dan kun je dat nu ook op de afdelignswebsite vermelden door de URL op de homepage pagina te vermelden.

16-7-2019

Verwijzingen naar node <nr> graag checken en evt verbeteren
Links met node/<nummer> worden automatisch vertaald naar de pagina naam. Dan wordt de pagina ook onder de titel gevonden via google. Dit is dus de juiste werkwijze. 
Er zijn echter afdelingen die in (sub)menu's verwijzen met Node/<nr> (Node met hoofdletter). In dat geval wordt de URL niet vertaald. Er wordt wel doorverwezen naar de juiste pagina, maar via Google kunnen bezoekers de pagina dan niet vinden.
Een snelle (maar niet volledige) check geeft fouten in de lijst van (sub)menu's bij afdeling Dronten, Eemland, Veenendaal-Rhenen en Groene Zoom. 
Graag even checken en verbeteren: van N naar n in het woord node.

Gebruik geen nieuwsbericht voor activiteiten
Regelmatig worden activiteiten geplaatst via een nieuwsbericht. Dat kun je beter niet doen, want:
- Het bericht vervalt niet na de datum
- Het bericht wordt (enige tijd) getoond op de landelijke pagina. 
- Je kunt in een activiteitenformulier meer gerichte informatie plaatsen, zoals een kaartje, contactpersoon etc.

(Hans Hogenbirk - websupportteam)

Terug naar Websupport