Websupport nieuws

Vanaf dinsdag 6 februari 12.00 tot donderdagochtend 12.00  mocht er geen nieuwe content geplaatst worden op de website i.v.m. overstap naar een andere provider. Er treden nog enkele problemen op. Hieronder de laatste status.

Upate 21-2-2018
Het ziet er naar uit dat het probleem met de submenu's is opgelost. Resultaten van enkele testen zien er gunstig uit.  Je kunt de menu's zelf terugzetten. Dat scheelt weer tijd en €€ die we tzt weer voor andere zaken kunnen gebruiken. (de blokkenlijst en mogelijk link naar elders opgeslagen pdf's staan nog open)

UPDATE 18-2-2018: Workaround tbv submenu's
Wanneer je een activiteit plaatst en deze automatisch laat toevoegen aan de blokken op de homepagina, loopt het menu in de soep.
Wanneer je een nieuwe activiteit maakt, maar deze niet aan de blokken laat toevoegen (keuzevakje uitzetten onderaan), blijft het paginamenu behouden.
Daarna voeg je de activiteit handmatig toe aan de blokkenlijst en ook dan blijft het paginamenu behouden.

UPDATE 17-2-2018 9.00 uur: Het is balen, maar ons bereiken berichten dat - ondanks dat dit gisteren is getest - de submenu's toch nog vervallen als je een nieuw item plaatst. We hebben het probleem aangemeld, maar het zal wel maandag worden voordat het is opgelost.
Foute submenu's kun je zelf handmatig terugzetten. Wil je dat niet zelf doen, mail dan even naar websupport@ivn.nl, dan geven wij het door aan Wunderkraut om aan te passen.

UPDATE 15-2-2018 14.00 uur: Je kunt weer een nieuwe items aanmaken zonder het submenu overhoop te halen. Foute submenu's kun je zelf handmatig terugzetten. Wil je dat niet zelf doen, mail dan even naar websupport@ivn.nl, dan geven wij het door aan Wunderkraut om aan te passen.
Ook de blokkenlijst ziet er weer uit als voor de overgang.
Alleen de link naar pdf documenten die niet op dezelfde pagina staan werkt nog niet goed. De naam van het betreffende pdf document is nl gewijzigd. Hier moet nog aan gewerkt worden, maar je kunt het ook zelf handmatig aanpassen, door opnieuw de link naar het pdf document te maken.

UPDATE 13-2-2018 9.00 uur: We hebben nog geen officiële bevestiging, maar uit een testje blijkt dat je (mogelijk) weer een nieuwe pagina/activiteit/nieuwsbericht kunt aanmaken zonder het submenu overhoop te halen. Maar als het niet echt nodig is, wacht dan nog even tot de bevestiging. 
Reparatie van foute menu's is nog niet gebeurd.
Mocht je toch een fout tegenkomen, mail dan naar websupport@ivn.nl

UPDATE 11-2-2018 9.30 uur: Er treden nog problemen op bij het aanmaken van nieuwe items. Daar wordt aan gewerkt. Wijzigen van bestaande items levert geen probleem op.
Advies: wees zeer terughoudend met het toevoegen van nieuwe items op je website. Houd het laatste nieuws in de gaten.

Eventueel terugzetten oude items
Na het afronden van de transitie is de inhoud teruggezet naar die van 6 februari. We konden - totdat de oude database weer werd teruggeplaatst - wel zien welke items er tot die tijd nog zijn aangepast. Die hebben we in de bijlage bij een mail naar de beheerders weergegeven, zodat beheerders, die ondanks de content freeze waarschuwing toch items hebben aangepast/toegevoegd, kunnen zien welke items opnieuw moeten worden ingevoerd.

Submenu's staan niet goed
Als je een nieuwe pagina, activiteit of nieuwsbericht maakt (aanpassen van bestaand item levert geen probleem op) en je gebruikt een submenu, staan alle menu items na het opslaan van de pagina in 1 lange lijst. Dit lange paginamenu staat erg slordig maar alles werkt wel.
Er 
wordt door Wunderkraut (de nieuwe provider) aan gewerkt, maar dat kost nogal wat tijd omdat alle afdelingspagina's moeten worden bekeken en mogelijk aangepast.
Wil je zelf aan de slag, dan kan dat door de menu items (na inloggen via de homepage) handmatig weer in de juiste volgorde te zetten. Wel is het zo, dat bij toevoegen van nieuwe pagina's/activiteiten/nieuwsberichten de submenu's opnieuw uit de bocht vliegen. 

Pdf link werkt niet
Als de bezoeker een pdf aanklikt, die niet op dezelfde pagina staat, maar doorgelinkd is naar een andere pagina, volgt een melding dat de bezoeker onvoldoende rechten heeft.
Het downloaden werkt wel wanneer je dit doet vanaf de plek waar je de PDF geupload hebt. Alleen als je hier naderhand de link hebt gekopieerd om ergens anders onder een zelfgekozen tekst te plakken, krijg je een foutmelding op de gekopieerde link.

Blokkenlijst niet helemaal goed
Voorheen was er een 'splitsing' in de blokkenlijst. De eerste 8 en nog 4 items die op de 'reservelijst' staan in rood. Het is nu 1 lange lijst. Ook dit wordt gerepareerd.

Oorzaak: Alle fouten hebben te maken met bepaalde serverconfiguraties die niet gebruikelijk zijn voor een Drupalsite. Deze instellingen staan dan ook niet standaard zo ingesteld en het kost extra werk om de server en de site te matchen. Helaas hebben we vanuit de oude host weinig hulp gekregen en zijn alle meldingen en afschermingen die we van tevoren bedacht en afgesproken hadden niet goed uitgevoerd.
Wunderkraut is met alle punten bezig (dus submenu’s, blokkenweergave, links naar pdf-bestanden) .

Mocht je toch nog andere zaken tegenkomen, meld die dan svp bij ons via websupport@ivn.nl

14-11-2017 Webnieuws nr 12 verzonden

KLIK HIER voor alle afleveringen

4-10-2017: De website is aangepast aan de nieuwe huisstijl.

De nieuwe huisstijl is de afgelopen maanden uitgebreid besproken in een breed samengestelde klankbordgroep, regio's en Landelijke Raad. De Landelijke Raad is er op 10 juni met grote meerderheid accoord mee gegaan. Alle afdelingssecretarissen zijn recent geïnformeerd over de verdere implementatie van de nieuwe IVN huisstijl. De website is als één van de eerste media uitingen centraal aangepast.

Ook is de knop 'opslaan' vastgezet, zodat je niet meer helemaal naar het eind van de pagina hoeft te scrollen.

1-10-2017: IVN.nl heeft een nieuwe JSON feed. 

Wat is een Jsonfeed? Met een JSON feed kunnen externe partijen, zoals bijvoorbeeld natuurwegwijzer of groen gelinkt, IVN activiteiten middels een feed automatisch op hun website inladen. 
Mocht je partijen weten binnen je regio die hier interesse voor hebben dan kun je ze de info hieronder doormailen. De instructies (en de API) zijn bedoeld voor webdevelopers van de website van de externe partijen.
Misschien ook interessant voor de afdelingen.
De link naar de nieuwe JSON-feed voor activiteiten van www.ivn.nl: 
https://www.ivn.nl/api/activities 
En voor de instructie: https://www.ivn.nl/api

6-8-2017: Vinkhokjes publiceren/tonen als blok weer zichtbaar.

Na de laatste update bleken de aanvinkhokjes bij activiteiten en nieuw voor het publiceren en tonen als blok op de homepage te zijn verdwenen. Deze fout is nu hersteld. Wil je de activiteit/nieuwsbericht NIET als blok op de homepage dan moet je dit hokje uitvinken.
LET OP: Dit geldt alleen voor de eerste keer dat je activiteit/nieuwsbericht publiceerd. Bij aanpassing is er geen aanvinkhokje en moet je publicatie via de blokkenlijst op de homepage regelen.

28-6-2017: Nieuwe Software update en Webnieuws nr 11 

Eind juni is een software update geïnstalleerd. De aanpassingen zijn:

  • In het Pagina menu (groene blok) is een submenu onder het menu item ‘inklapbaar’ gemaakt.
  • De vormgeving van een nieuwsbericht is zodanig aangepast dat de tekst niet meer (bijna) de hele foto bedekt.
  • Activiteiten die zijn verlopen verdwijnen ook uit de blokken op de homepage. (Hier zit nog een bug: de regel wordt voor de beheerder niet leeg gemaakt. Dat moet dus nog handmatig gebeuren)
  • Webformulieren kunnen ook worden gedupliceerd, net zoals activiteiten, nieuwsberichten en vrije blokken. (via de lijst inhoud – dupliceren)
  • Social media links: Twitter & YouTube openen nu in een nieuw tabblad, zoals de link naar Facebook.
  • Afdelingen kunnen nu zelf een ‘gids’ invoeren en dit gebruiken bij de vermelding van de activiteit. Dit werkt net zo als het aanmaken/kiezen van een foto. LET OP: Alle gidsen worden publiek (dus voor alle beheerders zichtbaar) opgeslagen en kunnen dus door alle afdelingen gebruikt worden.
  • Wanneer een foto niet goed is ge-upload (wat eigenlijk niet kan, maar nu en dan voorkomt) is de pagina beter vormgegeven en staat in ieder geval het edit knopje in beeld, zodat je de pagina kunt aanpassen.

De wijzigingen lees je in Webnieuws nr 11.
Lees dit en eerdere nummers

 

 

 

Terug naar Websupport