Websupport nieuws

14-11-2017 Webnieuws nr 12 verzonden

KLIK HIER voor alle afleveringen

25-10-2017 Websupporter gezocht

Het Websupport team zoekt een (vrijwilliger) collega die de ondersteuning (bij voorkeur op de vrijdag voor zijn/haar rekening) wil nemen.
Lees meer over het websupport team.
Wil je meedoen neem contact op met h.hogenbirk@ivn.nl

4-10-2017: De website is aangepast aan de nieuwe huisstijl.

De nieuwe huisstijl is de afgelopen maanden uitgebreid besproken in een breed samengestelde klankbordgroep, regio's en Landelijke Raad. De Landelijke Raad is er op 10 juni met grote meerderheid accoord mee gegaan. Alle afdelingssecretarissen zijn recent geïnformeerd over de verdere implementatie van de nieuwe IVN huisstijl. De website is als één van de eerste media uitingen centraal aangepast.

Ook is de knop 'opslaan' vastgezet, zodat je niet meer helemaal naar het eind van de pagina hoeft te scrollen.

1-10-2017: IVN.nl heeft een nieuwe JSON feed. 

Wat is een Jsonfeed? Met een JSON feed kunnen externe partijen, zoals bijvoorbeeld natuurwegwijzer of groen gelinkt, IVN activiteiten middels een feed automatisch op hun website inladen. 
Mocht je partijen weten binnen je regio die hier interesse voor hebben dan kun je ze de info hieronder doormailen. De instructies (en de API) zijn bedoeld voor webdevelopers van de website van de externe partijen.
Misschien ook interessant voor de afdelingen.
De link naar de nieuwe JSON-feed voor activiteiten van www.ivn.nl: 
https://www.ivn.nl/api/activities 
En voor de instructie: https://www.ivn.nl/api

6-8-2017: Vinkhokjes publiceren/tonen als blok weer zichtbaar.

Na de laatste update bleken de aanvinkhokjes bij activiteiten en nieuw voor het publiceren en tonen als blok op de homepage te zijn verdwenen. Deze fout is nu hersteld. Wil je de activiteit/nieuwsbericht NIET als blok op de homepage dan moet je dit hokje uitvinken.
LET OP: Dit geldt alleen voor de eerste keer dat je activiteit/nieuwsbericht publiceerd. Bij aanpassing is er geen aanvinkhokje en moet je publicatie via de blokkenlijst op de homepage regelen.

28-6-2017: Nieuwe Software update en Webnieuws nr 11 

Eind juni is een software update geïnstalleerd. De aanpassingen zijn:

  • In het Pagina menu (groene blok) is een submenu onder het menu item ‘inklapbaar’ gemaakt.
  • De vormgeving van een nieuwsbericht is zodanig aangepast dat de tekst niet meer (bijna) de hele foto bedekt.
  • Activiteiten die zijn verlopen verdwijnen ook uit de blokken op de homepage. (Hier zit nog een bug: de regel wordt voor de beheerder niet leeg gemaakt. Dat moet dus nog handmatig gebeuren)
  • Webformulieren kunnen ook worden gedupliceerd, net zoals activiteiten, nieuwsberichten en vrije blokken. (via de lijst inhoud – dupliceren)
  • Social media links: Twitter & YouTube openen nu in een nieuw tabblad, zoals de link naar Facebook.
  • Afdelingen kunnen nu zelf een ‘gids’ invoeren en dit gebruiken bij de vermelding van de activiteit. Dit werkt net zo als het aanmaken/kiezen van een foto. LET OP: Alle gidsen worden publiek (dus voor alle beheerders zichtbaar) opgeslagen en kunnen dus door alle afdelingen gebruikt worden.
  • Wanneer een foto niet goed is ge-upload (wat eigenlijk niet kan, maar nu en dan voorkomt) is de pagina beter vormgegeven en staat in ieder geval het edit knopje in beeld, zodat je de pagina kunt aanpassen.

De wijzigingen lees je in Webnieuws nr 11.
Lees dit en eerdere nummers

 

 

 

Terug naar Websupport