Websupport-hulpjes

www.wetransfer.nl

Voor het opsturen van grote hoeveelheden informatieen/of foto's. (gratis tot max. 2Gb)

www.datumprikker.nl

Voor het plannen van een afspraak met een groep mensen op basis van hun mailadres.

no.nl
Via deze website kun je lange URL's omzetten naar een korte URL code. Handig om te gebruiken in bv Facebook of twitter berichten.

Handige hulpjes bijvoorbeeld voor het uitzetten van wandelingen of fietstochten.

Topografische kaarten genereren
Met dit 'gereedschap' kun je een kaart genereren in pdf formaat voor elke willekeurige locatie in Nederland. Dit zijn kaarten zoals weergegeven in de Topografische Atlas van de ANWB. Deze kaarten worden gratis ter beschikking gesteld door het Kadaster via www.pdok.nl.
Op pdokviewer.pdok.nl vind je eenzelfde soort programma om staf kaarten aan te maken, maar hier kun je via het knipprogramma in Windows een selectie van het beeld (uitvergroting) maken. Ook is er meer keuze in soorten kaarten. Werkt fantastisch.

Afstandmeten.nl
De naam zegt het al: met deze applicatie kun je makkelijk afstanden op de kaart meten. Het wijst zichzelf.

Fietsknooppunten (via Fietsknoop)
Hiermee kun je op je pc (maar ook via de app op je smartphone) routes langs fietsknooppunten maken. De route wordt geprojecteerd in een Google maps kaart. Met een Fietsknoop registratie kun je planningen die je op de website maakt bewaren en terugzien.

Edugis
EduGIS laat je kennismaken met Geografische Informatiesystemen (GIS).
Je vindt er allerlei kaartmateriaal over zeer uiteenlopende onderwerpen.

maps.me
Navigeren met de telefoon. Dat gaat prima, maar als je het online doet kost het veel data en als je het in het buitenland doet wordt het bovendien onbetaalbaar. Offline is dus de oplossing: kaarten downloaden en rijden maar. Maps.me kan je hier prima mee helpen.

Terug naar Websupport