Zuid-Holland
Vogels
Op
donderdag27jan202219:00

Webinar Nationale Tuinvogeltelling

Wat weet jij over tuinvogels? Hoe tel je ze? En hoe maak je je tuin vogelvriendelijk? Doe mee aan het Tuinvogeltelling-webinar en kom tijdens de Nationale Tuinvogeltelling goed beslagen ten ijs!

Op 28, 29 en 30 januari vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Ter voorbereiding op de Nationale Tuinvogeltelling organiseert IVN Natuureducatie in samenwerking met de gemeente Leiden op 27 januari het webinar 'Nationale Tuinvogeltelling'.

De Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels. Lees meer over de Nationale Tuinvogeltelling op de website van de Vogelbescherming.

Programma webinar

  • Nationale Tuinvogeltelling: waarom en hoe werkt het?
  • Vogels tellen met kinderen
  • Vogelvriendelijk inrichten van tuin, balkon en straat

Tijd

  • 19.00 - 20.15u (je kunt vanaf 18.45u inloggen)

Aanmelden en instructies

Sprekers

tuinvogeltelling(Foto: Lars Soerink)

Camilla Dreef is Biologe, onderzoeker, tv-presentator en ambassadeur van de Vogelbescherming. Voor de Vogelbescherming geeft ze lezingen, excursies en maakt ze blogs en vlogs. Daarnaast is ze onder andere bekend van het tv-programma Binnenstebuiten. Tijdens het webinar vertelt ze ons hoe de Nationale Tuinvogeltelling in z'n werk gaat. Daarnaast geeft ze tips over hoe jij jouw eigen tuin, balkon of straat vogelvriendelijk kunt inrichten.

Werkgroep Natuurlijk tuinieren, IVN Leidse Regio
De Werkgroep Natuurlijk tuinieren bestaat uit een aantal enthousiaste Leidse IVN'ers. Zij weten alles over het natuurlijk en diervriendelijk inrichten van (stads)tuinen.   

Dit webinar wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie, in samenwerking met de gemeente Leiden en de Vogelbescherming en is onderdeel van het programma Groen Dichterbij dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Provincie Zuid-Holland.

Algemene informatie

donderdag 27 januari 2022 - 18:45 tot 20:15
Locatie: 
Online via Zoom
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image