Aanbod Groen Werkt Beter

Wil jij met ons aan de slag voor een werkomgeving die mensen gezonder, creatiever en gelukkiger maakt? Negen uur per dag achter een beeldscherm zitten in een ongezond binnenklimaat is helaas aan de orde van de dag. Hoog tijd dat daar verandering in komt! IVN is druk bezig een aantal producten te ontwikkelen om natuur een plek te geven in de werkdag. Deze zijn modulair in te zetten. Onderstaand aanbod geeft een beeld van onze plannen. We zoeken organisaties die samen met ons aan de slag willen om dit in de praktijk te gaan brengen.  

Accepteer cookies

Groen doen

Groen Werkt Beter Stappenplan

Het Groen Werkt stappenplan is een traject gebaseerd op Design Thinking, waarin we binnen vier co-creatie sessies werken aan een ‘buitenwerkbundel’ en een ‘groenplan’. De buitenwerkbundel omvat een aantal voorstellen voor om natuurinclusief werken vorm te geven. Het groenplan bestaat uit ideeën op welke manier er binnen en buiten fysiek vergroend kan worden. Alles mede-bedacht door medewerkers en op maat voor de organisatie.

Groen Werkt Beter Challenge (medewerkers)

Om medewerkers te laten ervaren hoe makkelijk het is om vaker de natuur op te zoeken, bieden we de Groen Werkt Beter Challenge. Met korte en leuke opdrachten inspireren we om een dagelijkse portie natuur binnen te krijgen. Een competitie element tussen medewerkers of teams geeft bovendien de nodige energie en fun. Daarnaast zorgen korte (30 – 60 min) workshops voor extra inspiratie en motivatie. De Challenge is een ideale kickstart voor groener werken.

Training

Workshop Natuur inclusief Werken (medewerkers)

Wat zijn de wetenschappelijk bewezen effecten van natuurinclusief werken en hoe kun je zelf eenvoudig natuur een vast onderdeel maken van je werkdag? Veel onderdelen uit de ‘Workshop Natuur inclusief Werken’ zijn buiten waardoor deelnemers zelf kunnen ervaren wat buiten werken oplevert en hoe eenvoudig dit kan zijn. 

Workshop Natuur inclusief Werken (HRM en directie)

Tijdens de workshop laten we zien wat de bewezen voordelen zijn van natuurinclusief werken en hoe dit een plek kan krijgen in het huidige vitaliteitsbeleid. Op basis van gedragsverandering onderzoeken we concrete mogelijkheden om dit structureel in de organisatie te borgen. Tijdens de workshop ervaren de deelnemers zelf de voordelen van natuurinclusief werken.

Vergroening locatie

Tiny Forest voor bedrijven

Wil jij van jouw bedrijf een groene, inspirerende werkplek maken die zorgt voor trots, werkplezier en meer creativiteit bij medewerkers? Die bijdraagt aan een groen imago en die de biodiversiteit stimuleert, verkoeling biedt op warme dagen, water bergt bij overvloedige regenval en CO2 opslaat? Plant dan, samen met de medewerkers, een Tiny Forest met buitenwerkplek op jouw eigen bedrijfsterrein! We kunnen als extra inspirerende  seizoensworkshops voor medewerkers rondom het bosje ontwikkelen. Lees hier meer over Tiny Forest.

IVN Binnenbos

Veel Nederlandse bedrijven hebben last van een slecht binnenklimaat, met te veel CO2 en te droge lucht. Het gevolg: een negatief effect op de aandacht en werkprestaties van de medewerkers. Naast goed ventileren kan het kantoor vergroenen een positieve boost geven aan het binnenklimaat. IVN vergroent scholen met het IVN Binnenbos. Dit kunnen we ook op maat maken voor jouw organisatie. Je zet je kantoor vol met gifvrije, biologisch gekweekte planten. Medewerkers planten het bos zelf aan en verzorgen de planten. Een cursus stekken maakt het helemaal af. Zo maak je stek voor stek jouw organisatie groener! Bovendien werk je direct aan de interne zichtbaarheid en betrokkenheid.

Wil jouw organisatie groener gaan werken? Neem dan via onderstaande button contact met ons op!

 Contact