Ons aanbod

Ouders & Scharrelkids

IVN wil zoveel mogelijk ouders en kinderen de natuur van dichtbij laten beleven – thuis en in de buurt. Het hele jaar door biedt IVN dan ook talloze activiteiten aan voor (groot)ouders en kinderen.

Slootjesdagen 

Slootjesdag 2018Elk jaar in juni gaan we samen met (groot)ouders en kinderen van 4 t/m 12 jaar op avontuur langs de waterkant tijdens de IVN Slootjesdagen. Op ruim 100 plekken in het land staan IVN natuurgidsen voor je klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten.

 

Beleef de herfst

Geen seizoen zo mooi als de herfst. Terwijl de bladeren verkleuren, schieten de paddenstoelen als paddenstoelen uit de grond. Trek je laarzen aan en beleef de herfst met IVN!

 

Primair onderwijs

Buitenlessen en natuuronderwijs op school zijn lang niet altijd meer vanzelfsprekend. IVN maakt het daarom voor scholen en leerkrachten makkelijk en leuk om met natuureducatie aan de slag te gaan, zowel in de klas als daarbuiten.

Buitenlesdag

Nationale Buitenlesdag taalJaarlijks organiseert IVN begin april, samen met Jantje Beton, de Nationale Buitenlesdag! Op Buitenlesdag geven leerkrachten op meer dan 2500 scholen buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!

Natuurkampen en schoolreisjes

IVN natuurkampenKom je mee op avontuur in de bossen? Maak je eigen maaltijd klaar in de buitenlucht op houtvuur, bagger door een sloot en ga op onderzoek naar onbekende planten en dieren bij het IVN Woldhuis in Apeldoorn.

 

BinnenBos

BinnenbosEen BinnenBos is een groen leslokaal, een stukje natuur binnen op school. In het lokaal plaatsen we luchtzuiverende planten. Deze planten zorgen voor gezonde lucht en meer aandacht bij de leerlingen. Leerlingen zijn actief betrokken bij het aanleggen van het bos en doen zij zelf onderzoek naar het binnenklimaat in hun klas. 

 

Kinderopvang

Natuurbeleving in de kinderopvang is onmisbaar voor een gezonde en evenwichtige  ontwikkeling van kinderen. IVN begeleidt, adviseert, coacht en traint kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de buitenschoolse opvang om op locatie de relatie tussen kind en natuur te versterken.

ModderDag

ModderDagTijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. 

 

Kind & Natuur conferentieKind & Natuur Conferentie

De pedagogische waarde van natuur - wat is dat eigenlijk, hoe herken je het, en hoe kun je daar in je eigen praktijk handen en voeten aan geven? Deze vragen staan centraal tijdens de Kind & Natuur conferentie.

 

Huisje Boompje Beestje

Huisje Boompje Beestje meisje met hondjeElk jaar komen ongeveer 8.000 kinderen in Nederland buiten hun schuld in de vrouwen- en maatschappelijke opvang terecht. Samen met Kinderpostzegels en de Federatie Opvang vergroten we met Huisje Boompje Beestje het welzijn van deze kinderen door natuur dichterbij te brengen.