Gebruik en ontwikkel je talenten.

Ben jij helemaal enthousiast geworden over één van de Jong IVN projecten en wil jij graag helpen organiseren? Ook dat is mogelijk! Jong IVN projecten zijn namelijk vóór jongeren dóór jongeren.

Wij zoeken regelmatig vrijwilligers en stagiaires om mee te helpen, dat is niet alleen gezellig, maar ook super leerzaam. 

De volgende opties zijn mogelijk binnen Jong IVN

Geef je interesse door via dit formulier.

Ondersteuning hoofdkantoor
Ben jij een echt organisatietalent, schrijf of fotografeer je graag of heb je een andere skill die je graag zou inzetten of willen ontwikkelen? Laat het ons weten. 

Groen Traineeship
Samen met een groep jongeren ga je een paar maanden één of meerdere dagen in de week aan de slag met een project voor een natuur- of milieuorganisatie. Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het opknappen van een natuurgebied of het bedenken en uitvoeren van een campagne voor duurzaam leven. Zo draag je op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur!

Junior Rangers
Word  begeleider van Junior Rangers. Dit zijn jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. Deze jongeren gaan geregeld met elkaar op pad in een natuurgebied bij hen in de buurt en helpen dan bijvoorbeeld mee met het onderhoud van deze natuur, gaan met de boswachter op pad of helpen met tellingen van roofvogels, vlinders of muizen.

NatureBits
Wil je nieuwe kansen creëren voor je carrière, netwerken, je competenties en vaardigheden ontwikkelen én werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Word dan vrijwilliger bij Nature Bits. Je kan bij Nature Bits op verschillende manieren helpen.

NatuurOntdekkers
Natuurontdekkers is altijd op zoek naar vrijwilligers, mensen die het leuk vinden om met kinderen de natuur in te gaan. Vooral voor het begeleiden van kampen zijn vrijwilligers nodig. Dit kan zijn meedoen met het programma, maar als je liever kookt en boodschappen doet kan dat ook. Het begeleiden van een kamp is ontzettend leuk en leerzaam. Het is niet noodzakelijk om veel kennis te hebben van natuur, wel om affiniteit met kinderen en enthousiasme voor natuur te hebben. Bij sommige studies kan het begeleiden van een kamp studiepunten opleveren.

WoesteLand
Liever groepen jongeren mee de natuur in nemen? Bij WoesteLand kan het! Begeleider zijn bij WoesteLand is leuk, gezellig, leerzaam en je bouwt een netwerk op van allemaal mensen die met natuur bezig zijn. Zowel jongeren als boswachters, biologische boeren of andere natuurbeheerders.

Word vrijwilliger bij een IVN afdeling bij jou in de buurt
Onze vrijwilligers maken mensen bewust van de waarde van natuur en het belang van duurzaamheid. Zij organiseren heel veel activiteiten in en over de (plaatselijke) natuur. Denk aan excursies door natuurgebieden, vergroening van straten en buurten, lezingen over biodiversiteit, cursussen over planten en dieren, opleidingen tot IVN Natuurgids, natuurlessen voor het basisonderwijs, slootjesactiviteiten voor kinderen, paddenstoelenactiviteiten en nog veel meer. 
Word vrijwilliger bij een IVN afdeling

Meer informatie

Voor meer informatie over de verschillende projecten, kijk hier.

Geef je op voor een van de vrijwilligersmogelijkheden