Vrijwilliger Natuur&Gezondheid in Tilburg

Aantal uur                    : 24    
Duur dienstverband  : In overleg
Locatie                           : Tilburg    
Startdatum                   : In overleg

Kom jij ervaring opdoen bij een unieke, groene organisatie in Brabant?

Wat ga jij doen?

IVN Brabant zoekt een enthousiast persoon die met een vrijwilligersplaats ons team komt ondersteunen in de werkzaamheden over Natuur & Gezondheid. IVN wil burgers, kinderen en opvoeders, bewust maken van de positieve invloed van natuur op gezondheid en ‘handelingsperspectief’ bieden om op een laagdrempelige manier meer gebruik te maken van beschikbaar groen. We doen dit met producten gericht op natuurbeleving waarmee burgers in contact komen met de natuur. IVN heeft daarvoor nieuwe producten ontwikkeld zoals Biowalking, Grijs, Groen  en Gelukkig en mantelzorgdag. IVN zet in op een grotere zichtbaarheid, vermarkten van bestaande producten en ontwikkelen van nieuwe producten en samenwerkingsverbanden.

De werkzaamheden zijn afwisselend en uitdagend. Je helpt mee met het organiseren van activiteiten en bijeenkomsten, ontwikkelen van producten, schrijven van persberichten en bijhouden van de websites. Je adviseert over het op de markt brengen van onze producten en voert daarin ook activiteiten uit. Je onderzoekt samenwerkingsmogelijkheden met nieuwe partners uit de gezondheidszorg. 

Jouw profiel 

  • HBO denk- en werkniveau in de richting van communicatie, eventmanagement, projectmanagement;
  • Organisatorisch; 
  • Creatief;
  • Zelfstandig, maar ook een teamspeler;
  • Sociaal en representatief;
  • Sterke schriftelijke en mondelinge vaardigheden.
  • Doorzettingsvermogen
  • Onderzoeksvaardigheden

Wat krijg jij ervoor terug?

Wij bieden een interessante werkervaringsplaats waarbij je ruimte krijgt te werken aan je doelen en je competenties. Op dit moment is de organisatie volop in ontwikkeling, waaraan je samen met het team een bijdrage levert. Je werkt met gedreven medewerkers in een boeiend en prikkelend maatschappelijk speelveld. De standplaats is Tilburg maar met enige regelmaat zul je een bezoek brengen aan locaties in Brabant of in den lande.

De organisatie

IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je cv en motivatiebrief zo snel mogelijk per mail naar vacatures@ivn.nl o.v.v. ‘Vrijwilliger Natuur&Gezondheid in Tilburg.’
Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met José de Jonge via j.de.jonge@ivn.nl of via 0627865500.