Voedseleducatie
Kind & Natuur
maandag03feb2020

Coach Gezonde Kinderopvang? Vraag nu subsidie aan!

Een lekkere boterhamspread maken, groenten uit je eigen moestuin, een bezoek aan de boerderij. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding? 

Vraag subsidie aan als coach

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 12 februari 2020 een subsidie van maximaal €500 aanvragen. Deze subsidieregeling loopt tot en met 2020 en kun je als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij. Elke coach kan één keer meedoen gedurende de looptijd van de subsidieregeling.

Benieuwd wat jij allemaal kunt doen? Ga naar www.eengezondestart.nl/subsidie en vraag de subsidie aan!

Word coach Gezonde Kinderopvang

Wil je in aanmerking komen voor subsidie maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In 2020 start er weer nieuwe train-de-trainers voor een Gezonde Start. In de tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Voedseleducatie bij IVN

IVN verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. In onze campagnes, programma’s en projecten zetten we in op bewustwording, kennis en een positieve houding ten aanzien van voedselproductie en voedselconsumptie. IVN wil op deze manier bijdragen aan een duurzame en gezonde samenleving. Lees meer over onze projecten en campagnes zoals moestuinieren, Jong Leren Eten en Voedselbosjes.