Voedseleducatie
Kind & Natuur
dinsdag15feb2022

Coach Gezonde Kinderopvang? Vraag de subsidie ‘Lekker naar Buiten!’ aan

Coaches Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 16 februari de subsidie Lekker naar Buiten! aanvragen. Met 500 euro kun je samen met de kinderen aan de slag met moestuinieren. Zo maak je jouw locatie lenteklaar!

Coach en ambassadeur Gezonde Kinderopvang Miranda Bron ging je voor: ‘’Wij hebben een moestuinbak besteld met zaden en potgrond. Door kinderen mee te nemen in het moestuinieren, krijgen ze te maken met teleurstellingen en succesjes, wat goed is voor hun algemene ontwikkeling. Lekker met de handjes in de aarde is ook goed voor de weerstand van de kinderen en ze leren uit de grond op je bord van a tot z wat er eigenlijk gebeurt.” Na een tijd kunnen ze hun eigen gekweekte groente, fruit en kruiden ook nog eens proeven. “Het is een mooie ontwikkeling is als kinderen in een supermarkt denken ‘hé die tomaatjes heb ik op het kinderdagverblijf of de bso zien groeien, zullen wij die ook meenemen?” aldus Miranda.

Naast moestuinieren, kun je de subsidie ook gebruiken voor andere activiteiten zoals  koken met de kinderen of om een excursie naar bijvoorbeeld een (kinder)boerderij. Er is een beperkt aantal subsidies beschikbaar dus vraag de subsidie snel aan!

Let op: Coaches die de subsidie in 2021 hebben ontvangen, kunnen dit jaar niet nog een keer gebruikmaken van de subsidieregeling.

Benieuwd wat andere coaches hebben gedaan met de subsidieregeling? Bekijk de video: