Inspiratielezingen

Gedurende de dag zijn er voor kleinere groepen inspiratielezingen te volgen tussen de workshops door. De exacte tijden en locatie van de lezingen worden op een later moment bekend gemaakt.

Lezing: Klimaatcrisis

Door Ernst-Jan Kuiper, Extinction rebellion

Deze lezing van Extinction Rebellion Nederland zal worden gegeven door Ernst-Jan Kuiper. Ernst-Jan studeerde af als klimaatfysicus aan de Universiteit Utrecht en deed daarna 5 jaar onderzoek naar de ijskap van Groenland.

Het eerste deel van de lezing zal recente wetenschappelijke feiten en cijfers van de klimaat- en ecologische crisis bespreken. Ook wordt het huidige klimaatbeleid onder de loep genomen en de verwachtingen op het gebied van klimaatverandering voor de komende decennia. 

Het tweede deel van de lezing zal gaan over ons emotionele antwoord op deze crisis en hoe we het heft in eigen handen kunnen nemen. Ook zullen de methodes en eisen die Extinction Rebellion heeft ter sprake komen.

Duurzame voedselteelt in Eemland

Door Wim Kok en Goran Christiansson, IVN duurzaamheidswerkgroep Eemland

De afdeling IVN Eemland heeft een kleine en zeer actieve werkgroep Duurzaamheid. Met meerdere groene projecten in de regio realiseert zij boomgaarden en tuinen voor duurzaam voedsel, natuurinclusief. Sommige tuinen hebben een educatieve functie. Hoe doen zij dat? Met open dagen, workshop en cursussen weten zij veel mensen te bereiken. Wat is duurzame voedselteelt, wat zijn mooie voorbeelden in Nederland en regio Eemland en wat wordt er geproduceerd? Laat je tijdens de lezing inspireren

EemlandHuiskatten kunnen een slachtpartij aanrichten

Door Carlijn van Tijen

Carlijn heeft zich verdiept in een gevoelig onderwerp: het feit dat huiskatten veel schade toebrengen aan de vogelstand. Zij geeft het publiek tips en trucs om hierover op een goede manier in gesprek te kunnen gaan.