Doorlopende activiteiten

Op het terrein zullen er verschillende activiteiten, kraampjes, muziek, film en kunst zijn waar je de hele dag door langs kunt lopen, aan mee kan doen en van kunt genieten. Doorzoek het terrein en ontdek alle plekjes! 

Break out box

Door Elke  Rabé, IVN Vecht en Plassengebied

De omgekeerde escape-room: vind de sleutel voor de Break out box en ontdek de schat van de toekomst om daarmee iets nieuws te bouwen.

Bekijk het maar!

Door Dick Nagelhout, werkgroep fotografie IVN Eemland

De werkgroep fotografie van IVN Eemland maakt prachtige foto’s in Eemland. Zo mooi dat ze er natuurposters en placemats van hebben gemaakt die je tijdens het festival kunt bewonderen en kopen!

Donkeytonk

Donkey Tonk is een vintage dj-installatie bestaande uit ezel met huifkar. In stijl van een ouderwetse schillenboer met een vleugjes gypsy, Mexico en het platteland van de V.S., zorgt Donkey Tonk voor een sfeervol decor met bijbehorende muziek. Blues, Country, Gypsy, Hawaiian, Jazz, Exotica, Rock&Roll, Bluegrass en Singer-Songwriter, het komt allemaal voorbij. Uitsluitend op vinyl uiteraard.

Donkey Tonk

De mythes achter de planten

Door Mera Knuiman (IVN Rijk van Nijmegen)

Voor sommige mensen lijken planten saaie en statische wezens. Ze spreken niet altijd tot de verbeelding. Toch is dit eeuwen lang anders geweest. Er zijn velen mythen waarin planten een bijzondere rol spelen. Door naar deze verhalen te luisteren,  kijk je hierna wellicht met andere ogen naar deze planten. Planten leven hun eigen verhaal.

Individuele wandeling landgoederen Buitenzorg en Groeneveld

Door Harry van den Deijssel, werkgroep natuurpaden, IVN Eemland

Wil je na het festival zelf een mooie wandeling maken over de landgoederen Buitenzorg en Groeneveld? Download de app en wandel er lustig op los!

Plastic Fantastic 

Plastic afval, laten we er wat van maken!
Door Amy Hendrix

Plastic Fantastic wil plastics redden uit de natuur en van verbranding! Een deel van het ingezameld plastic wordt na sortering alsnog verbrand. Plastic Fantastisc vindt dit zonde, er kan nog zoveel van gemaakt worden, dat is het idee. Zij zien geen plastic afval, maar een waardevolle grondstof. Een grondstof die zij gebruiken voor het maken van duurzame producten voor de buitenruimte. Zo willen zij een positieve bijdrage leveren aan het milieu en een betere wereld achterlaten voor de volgende generatie.

Op het festival kunnen je met de mini-extruder van Plastic Fantastic schildpadjes en smileys maken van plastic afval! 

Plastic FantasticTerug naar het leven in de Oertijd

Door Gerda Revenberg, IVN Oerschool Zwolle

  • Hoe maak je vuur zonder lucifers?
  • Bak zelf je eigen brood bakken
  • Leer wol vlechten en buidel vilten
  • Ga een leren amulet beschilderen
  • Leer alles over EHBO met planten

Vuur was ontzettend belangrijk voor de Oermens. Vroeger zorgde je ervoor dat je vuurtje dag en nacht bleef branden. Als je toch vuur moest maken, dan gebruikte je een vuurboog of vuurslag. Om het vuur aan te blazen had je een blaaspijp van vlierhout nodig.
De grootste zorg van de Oermens was eten en drinken om te overleven. Daar waren ze ook een groot deel van de dag mee bezig. Wij malen graan en maken brooddeeg wat we bakken op een bakplaat boven open vuur. Daarbij drinken we kruidenthee van planten uit de natuur.

Onze voorouders in de Oertijd wisten wat hen te doen stond als iemand ziek werd. Ze gingen op zoek naar kruiden. Welke kruiden zijn goed te gebruiken bij ongelukjes? De oermens geloofde in verschillende natuurgoden. Om de goden gunstig te stemmen droegen ze allerlei amuletjes. Wij maken daarom een amuletbuidel en een leren medicijnschild.

Kraampjesplein

Op het terrein is er een kraampjesmarkt. Hier zullen onder andere de IVN webwinkel, het IVN cursushuis, WoesteLand en  de uitgeverijen KNNV en Velt staan.

Filmvertoningen

De Schooltuin: een jaar rond met je handen in de grond (EMS films)

Wandelende Takken

Door Rosanne de Boer (initiatiefneemster Fête de la nature)

Wandelende Takken

Tiny Forest

Neem een virtueel kijkje in twee Tiny Forests en zie wat voor een positieve impact deze minibosjes kunnen hebben in de buurt.

VR Tiny Forest

Wat de boer niet kent…

Door Tamara Eulen (IVN Zuidwesthoek)
Onze Nederlandse delta is een echt ganzenparadijs. Schiphol en de boeren ondervinden veel hinder van de ganzen. Daarom wordt er in de winter op de ganzen gejaagd. De geschoten ganzen worden momenteel weggegooid. Dat kan een stuk duurzamer: ganzenvlees is puur natuur zonder toevoegingen en conserveringsmiddelen en heeft een natuurlijke smaak
Gans bereiden betekent dus gezond en mager eten.
Bij deze activiteit krijg je veel informatie en kun je verschillende gerechten proeven zoals:

  • Het plukken van een gans
  • Het roken van ganzenvlees
  • De Schiphol kroket

Wat de boer niet kent