Voor beroepsonderwijs

De Veldhoeve ligt in het hart van Drenthe, precies tussen Assen en Hoogeveen. Onze groepsaccommodatie ligt in een rustige, groene omgeving, midden in de natuur en vlakbij museumdorp Orvelte. Door deze ligging is het een uitstekende plek om de didactiek van veldwerk te leren. Je loopt zo het bos in of de Drentse hei op. 

Veldwerk leren toepassen Groep studenten Veldhoeve

Al jaren komen studenten van lerarenopleidingen bij De Velhoeve om de didactiek van veldwerk te leren. Maar ook studenten van andere opleidingen kunnen hiervoor bij ons terecht. Ze ontdekken hier waarom je veldwerk goed kan toepassen in het onderwijs en welke werkvormen je daarvoor kunt gebruiken. De studenten ontwerpen eigen activiteiten en testen die door ze met elkaar uit te voeren. Ze leren zo didactische vaardigheden voor veldwerkactiviteiten in de (toekomstige) schoolomgeving.

Compleet verzorgde weken Groepsruimte Veldhoeve

We bieden compleet verzorgde veldwerkweken aan voor groepen tot 62 personen. De Veldhoeve is een groepsaccommodatie die van alle gemakken is voorzien: een ruime keuken, voldoende slaapplaatsen en een grote recreatieve ruimte op de begane grond. Er is, indien gewenst, zelfs een kok aanwezig die de maaltijden kan verzorgen.

Leslokaal Veldhoeve Direct naast de accommodatie bevindt zich het veldstudiecentrum met een leslokaal met digibord, een laboratorium, een bibliotheek en sinds kort een heus binnenbos! Ook krijgen studenten de beschikking over een fiets waardoor onderzoek in de wijde omgeving mogelijk is.

Programma’s op maat 

Er zijn mogelijkheden voor volledig verzorgde meerdaagse en weekprogramma's, inclusief (biologische en/of vegetarische) maaltijden. We stemmen zowel het inhoudelijke programma als de verzorging altijd af op de wensen van de opleiding.  

Bekijk hier de tarieven voor het huren van de boerderij en overige faciliteiten. 

Neem contact met ons op!
 

Schuur Veldhoeve