Onderwijs in het groen

Middenin de Drentse natuur, vlakbij museumdorp Orvelte, ligt onze prachtige accommodatie ‘De Veldhoeve’. Een perfecte locatie voor bijvoorbeeld een introductiekamp of een schoolreisje. Het biedt leerlingen en leerkrachten een unieke ervaring in de natuur.

Eén groot buitenlokaal

De accommodatie beschikt over een binnen- en buitenlokaal. Binnen is natuurlijk Wifi aanwezig en er is een digitaal lesbord. De ruimte rondom De Veldhoeve is één groot buitenlokaal. Er kan lekker gestruind worden, er is een centrale plek waar iedereen bij elkaar kan zitten en er is veel ruimte voor allerlei buitenactiviteiten: voetballen, tafeltennissen, volleyballen, basketballen. Ook zijn er fietsen te huur, zodat je makkelijk de omgeving kunt gaan verkennen. Vanuit de locatie loop je zo het bos in en de Drentse heide is ook op loopafstand. IVN, beleef de natuur!

Sfeerbeeld terrein Orvelte De boerderij is verder van alle gemakken voorzien: een ruime keuken, voldoende slaapplaatsen en een grote recreatieve ruimte op de begane grond. Er is zelfs een kok aanwezig die, indien gewenst, de maaltijden kan verzorgen.

Eethoek Orvelte

Uitstapjes in de omgeving

Door de ligging van De Veldhoeve zijn er veel uitstapjes mogelijk. Op fietsafstand vind je bijvoorbeeld Herinneringskamp Westerbork en Museumdorp Orvelte.

Kamp Westerbork

Speciaal voor (school)groepen heeft Herinneringscentrum Kamp Westerbork een uniek educatief programma ontwikkeld waarbij de slachtoffers een naam en een gezicht krijgen. Er is aanbod voor basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs en voor mbo, hbo en wo.
www.kampwesterbork.nl

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Museumdorp Orvelte

Orvelte is een eeuwenoud esdorp met monumentale boerderijen en straten met kinderkopjes en oude klinkers. Kinderen kunnen spelen met oud-Hollands speelgoed, zoals stelten en springtouwen. Maar ook een bezoek aan Zoo Bizar, een mini-dierentuin met bijzondere dieren, is zeer de moeite waard. Er zijn ook vaak diverse demonstraties; er is bijvoorbeeld een kaasmakerij, klompenmakerij, smederij en houtzagerij.
www.orvelte.net

Download de folder: Onderwijs in het groen - De Veldhoeve

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem direct contact met ons op.