In de omgeving

Door de ligging van De Veldhoeve zijn er veel uitstapjes mogelijk, zoals naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Museumdorp Orvelte. En iets verder, maar nog steeds binnen handbereik, vind je natuur van topkwaliteit in de Nationale Parken. En wat te denken van een bezoekje aan WILDLANDS Emmen? Voor elk wat wils!

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. Met onder andere originele filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp en vele andere objecten en tentoonstellingen.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Museumdorp Orvelte

Museumdorp Orvelte is een eeuwenoud esdorp met monumentale boerderijen en straten met kinderkopjes en oude klinkers. Kinderen kunnen
spelen met oud-Hollands speelgoed, zoals stelten en springtouwen. Maar ook een bezoek aan Zoo Bizar, een mini-dierentuin met bijzondere dieren,
is zeer de moeite waard. Er zijn ook vaak diverse demonstraties, bijvoorbeeld bij de kaasmakerij, klompenmakerij, smederij of houtzagerij.

Sfeerbeeld Orvelte

Nationale Parken

Het Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het is, na de Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Naast bos is het Drents-Friese Wold vooral bekend vanwege De Kale Duinen, of chiquer: het Aekingerzand. Dit stuifzandgebied is groot genoeg om de wind de kans te geven het zand ook echt te laten stuiven.

Het Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Het is een schitterend gebied met zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos en stuifzand. In de omringende schilderachtige esdorpen zoals Ruinen en Dwingeloo is de cultuurhistorie van pakweg een eeuw geleden nog tastbaar aanwezig.

Nationaal Park Drentsche Aa is een oeroud landschap dat continu verandert en toch zichzelf blijft. Je vindt er talloze bijzondere planten en dieren. Maar ook de grootste concentratie van prehistorische monumenten van ons land. Dat alles in het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa, waar je de historische samenhang tussen dorpen, essen, velden en beken nog kunt ervaren. Waar de beken nog hun natuurlijke loop volgen zoals ze dat al duizenden jaren doen.

Wereldreis in één dag

Vaar per boot door de jungle en zie zwemmende olifanten. Spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens je trucksafari over de savanne. Bezoek het nieuwe Raccoon Creek, ga op poolexpeditie en sta onder water oog in oog met ijsberen en pinguïns. Kom naar WILDLANDS en
maak een wereldreis in één dag.

Wildlands Jungola