Vragen week 7

Hebben jullie ook zo’n lekker slaatje gemaakt? Onze vaste kijkers Alex en Eline wel!Help, jullie stoppen, wat doe ik met de rest van mijn plantjes?
Je hebt nu een paar weken met ons meegedaan en eigenlijk alles geleerd wat nodig is. Blijf goed voor je plantjes zorgen: Geef ze water en licht en vergeet ze als ze groot zijn vooral niet lekker op te eten!

Ik heb zin in nog meer moestuin, wat nu?
Leuk dat je de smaak te pakken hebt. Wil je doorgaan met moestuinieren? Kijk dan eens op de moestuinpagina van IVN. Daar vind je ook een gratis zaaikalender waar je in kan vinden wat je in deze tijd van het jaar nog meer kan gaan zaaien!


Slaatjes tip van Marieke:
Mijn slaatjes tip is vooral om het slaatje zo snel mogelijk op te eten!  Vers geplukt smaakt het dubbel zo lekker als uit de winkel, hebben jullie dat ook al geproefd? Ik houd van de smaak van pure groentes zonder veel erbij. Dus gewoon een mixje van rucola, slablaadjes, tuinkers, plakjes radijs en kleine bosuiringetjes.

Mijn extra ingrediënten? Nog meer groen erbij, bijvoorbeeld verse kruiden, zoals basilicum. Nog zo iets leuks om te doen: Stekken!

Knip een stengeltje met blad van een plantje basilicum. Zet het in het water. Na een paar dagen wachten krijgt het worteltjes. Zet dit nieuwe plantje in een potje aarde en het groeit lekker verder. De blaadjes zijn heerlijk in je slaatje!

Zo wordt je slaatje nog lekkerder!

moestuin