Vragen week 3

Ik zie jullie filmpjes deze week pas voor het eerst, kan ik nog meedoen?

Wil je aansluiten bij de twee ronde? Meld je dan hier aan  voor de reminders. We starten op maandag 11 mei.

Mijn tuinkers is al heel erg groot, kan ik die eten?
Als je tuinkers een steeltje heeft en twee blaadjes kan je er eigenlijk al van gaan eten. De tuinkers is dus al veel eerder klaar dan de rest van ons slaatje! Je oogst de tuinkers door de steeltjes met een schaar door te knippen. Je eet de steeltjes en de blaadjes op. Doe de tuinkers bijvoorbeeld lekker op een boterham met kaas of kijk hieronder voor een heerlijk recept voor tuinkerssoep. Smullen maar! Als je heel je bakje leeg hebt gegeten, gooi het dan niet weg. In de aflevering van aanstaande maandag (week 4) vertellen we hier meer over!

moestuin

Recept voor tuinkerssoep

Voor een soepje voor 2 personen:

Ingrediënten:
1 klein bakje tuinkers
0,5 liter water
1 blokje groente bouillon
20 gram roomboter
15 gram bloem

  • Knip de tuinkers fijn en bewaar wat hele stengeltjes voor de versiering
  • Kook het water en los het bouillonblokje op. Laat even staan.
  • Smelt de roomboter in de pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een papje ontstaat zonder klontjes.
  • Giet de groentebouillon bij dit papje en laat het al roerend weer aan de kook komen.
  • Doe de tuinkers bij de soep en laat 5 minuten koken.
  • Je soepje is klaar!
  • Maak twee lekkere kommen met soep en versier de kommen met wat steeltjes tuinkers.

Eet smakelijk!


Vraag van ons aan jullie:

moestuinLouwra zegt het al in ons filmpje: Ga deze week eens aan de slag met het maken van mooie plantenstekers! Deel je foto’s en leuke ideeën op #vanzaadjetotslaatje!