Ik zie jullie filmpjes deze week pas voor het eerst, kan ik nog meedoen?
Wil je aansluiten bij de twee ronde? Meld je dan hier aan voor de reminders. We starten op maandag 11 mei.
Mijn tuinkers is al heel erg groot, kan ik die eten?
Als je tuinkers een steeltje heeft en twee blaadjes kan je er eigenlijk al van gaan eten. De tuinkers is dus al veel eerder klaar dan de rest van ons slaatje! Je oogst de tuinkers door de steeltjes met een schaar door te knippen. Je eet de steeltjes en de blaadjes op. Doe de tuinkers bijvoorbeeld lekker op een boterham met kaas of kijk hieronder voor een heerlijk recept voor tuinkerssoep. Smullen maar! Als je heel je bakje leeg hebt gegeten, gooi het dan niet weg. In de aflevering van aanstaande maandag (week 4) vertellen we hier meer over!
Recept voor tuinkerssoep
Voor een soepje voor 2 personen:
Ingrediënten:
1 klein bakje tuinkers
0,5 liter water
1 blokje groente bouillon
20 gram roomboter
15 gram bloem
Eet smakelijk!
Vraag van ons aan jullie:
Louwra zegt het al in ons filmpje: Ga deze week eens aan de slag met het maken van mooie plantenstekers! Deel je foto’s en leuke ideeën op #vanzaadjetotslaatje!