Partners

IVN Natuureducatie werkt met vele partners samen aan campagnes en projecten. Rondom voedseleducatie werken we nauw samen met o.a.:

EMS FILMS
EMS films maakt al ruim 25 jaar documentaires met een krachtig verhaal. Bekende werken zijn onder andere De Nieuwe Wildernis, Holland – Natuur in de Delta en De Wilde Stad. Vanaf 8 oktober 2020 zal de nieuwste EMS-productie 'De schooltuin een jaar rond met je handen in de grond' te zien zijn in bioscopen en filmtheaters. In 'Van zaadje tot slaatje' zijn fragmenten over de moetuin in het groot uit deze nieuwste film te zien. Een veel belovende preview. Voor meer informatie kijk je op de website van EMS FILMS.

Jong Leren Eten
Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. In de periode 2017 t/m 2020 wil dit programma kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Het uiteindelijke doel is kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Zie voor inspiratie en informatie de website van Jong Leren Eten.

ANMEC 
Het ANMEC is het Amsterdams Natuur- en Milieu educatie centrum. Het ANMEC is nauw betrokken bij de film over schoolmoestuinieren die eind dit jaar in premiére gaat. Het ANMEC stimuleert kinderen mee te doen aan “Van zaadje tot slaatje” via haar netwerk in basisonderwijs en kinderopvang.

Humankind    
Humankind is de grootste maatschappelijke aanbieder van kinderopvang in Nederland. Natuur is één van de speerpunten binnen de organisatie. In deze periode verzorgt Humankind opvang voor kinderen van ouders in essentiële beroepen. Ouders en verzorgers thuis worden ondersteund met de campagne Samen Sterk!