Meedoen

Ondersteuning door mentoren

Landgoederen, scholen en vrijwilligers worden bij het opstarten van het programma op een nieuwe locatie begeleid door enthousiaste en ervaren VLtD'ers die zijn opgeleid tot mentoren.

Landgoederen

De landgoedeigenaar of - beheerder deelt achtergrondinformatie met de vrijwilligers, verwelkomt de kinderen tijdens de buitenles en is verantwoordelijk voor de aanschaf van de benodigde veldwerkmaterialen en de lesmap.

Om nog meer kinderen kennis te laten maken met de bijzondere natuur en cultuur(historie) van landgoederen, verwelkomen we graag nieuwe landgoederen. Wilt u een landgoed aanmelden voor het programma? Neem dan contact met ons op, dan zorgen wij ervoor dat u bij het opstarten van het programma begeleid wordt door een mentor.

Scholen

Scholen geven met dit programma op een bijzondere manier invulling aan leerdoelen, met name het leerdoel ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’. De leerkrachten dragen zorg voor de uitvoering van de kant en klare binnenlessen. Deelname kost  €100 per schooljaar.  

Wilt u met uw school deelnemen aan Van Luchtkasteel tot Dassenburcht? Zoek dan via deze website naar een deelnemend landgoed bij u in de buurt en neem contact op om voor het plannen van een bezoek.

Doet het landgoed bij u in de buurt nog niet mee? Benader dan zelf het landgoed met de vraag zich aan te melden. U kunt ook contact met ons opnemen om hulp te ontvangen van een mentor bij het werven van het landgoed.

Vrijwilligers

Een team van vrijwilligers (4 tot 8 personen) begeleidt de uitgewerkte buitenlessen op het landgoed. Het team coördineert de school-bezoeken, ontvangst van de groepen en begeleidt de kinderen. Ook ouders kunnen helpen met het begeleiden van de buitenlessen.

Zou u op vrijwillige basis een bijdrage willen leveren aan dit programma door bijvoorbeeld kinderen tijdens de buitenlessen te begeleiden? Zoek dan via deze website naar een deelnemend landgoed in de buurt en neem contact op.

Doet het landgoed bij u in de buurt nog niet mee? Benader dan zelf het landgoed met de vraag zich aan te melden. U kunt ook contact met ons opnemen om hulp te ontvangen van een mentor bij het werven van het landgoed.

ivn_factsheet_van_luchtkasteel_tot_dassenburcht.pdf