Lesmateriaal

Het lesmateriaal van Van Luchtkasteel tot Dassenburcht is vernieuwd! Het lespakket bevat leuke en uitdagende opdrachtkaarten waarmee basisschoolkinderen een landgoed uit de buurt beter leren kennen. 

Lespakket

Het lesmateriaal van Van Luchtkasteel tot Dassenburcht is geschikt voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Het lespakket bevat een uitgebreide lesbrief voor de docenten, zodat docenten goed op de hoogte zijn van de inhoud van de bezoekles aan het landgoed. Bovendien staat er in beschreven wat docenten zowel praktisch als inhoudelijk kunnen voorbereiden met de leerlingen. Enthousiaste vrijwilligers begeleiden de bezoekles aan het landgoed. Aan de hand van leuke en uitdagende opdrachtkaarten leren de kinderen meer over de natuur en cultuur rond het landgoed. De kinderen gaan zoveel mogelijk zelfstandig aan de slag en worden uitgedaagd om zelf met antwoorden te komen. Richtvragen om tot die antwoorden te komen zijn: Wat zie (voel, hoor of proef) je? Wat doet dit met je? Waar doet dit je aan denken? En wat betekent dit voor jou en voor anderen? 

Het vernieuwde lespakket is voor €100 (exclusief BTW) te bestellen via het online bestelformulier. Het lespakket bestaat uit:

  • Een handleiding voor docenten
  • Een handleiding voor vrijwilligers (inclusief een materialenlijst)
  • Opdrachtkaarten (gelamineerd) voor groep 1 tot en met 8
  • Een USB-stick met al het digitale lesmateriaal erop

Bekijk hier een voorbeeld van een Opdrachtkaart voor groep 1-2.

Bekijk hier een voorbeeld van een Opdrachtkaart voor groep 3-4.

​Bekijk hier een voorbeeld van een Opdrachtkaart voor groep 5-6. ​

Bekijk hier een voorbeeld van een Opdrachtkaart voor groep 7-8..

 

Materialenlijst

Voor diverse opdrachten moeten de kinderen gebruik maken van materialen. Te denken valt aan een schepnet, vergrootglas of een zoekkaart. De meeste materialen zijn reeds aanwezig bij landgoederen die eerder hebben deelgenomen aan Van Luchtkasteel tot Dassenburcht. Bij aanschaf van het lespakket ontvangt u een overzicht van de benodigde materialen voor de buitenlesdag. Het is mogelijk om onderdelen van de materialenlijst te bestellen via de IVN webshop. Met uw VLtD lidmaatschap ontvangt u 10% korting in de webwinkel van IVN.