Hoe werkt het?

Leerlingen van een basisschool bezoeken 1x per 2 jaar het landgoed bij hen in de buurt. Op school hebben zij toegewerkt naar dit bezoek. Tijdens het bezoek ontvangt de landgoedeigenaar samen met een groep vrijwilligers de kinderen.

Op basis van de lessen van Van Luchtkasteel tot Dassenburcht en met materialen uit de leskist leren de leerlingen het landgoed kennen. De verwondering van de leerlingen tijdens deze ontdekkingstocht is fantastisch om te zien!

Na afloop hebben de leerlingen een beter beeld van hoe een landgoed werkt en wie de bewoners zijn. Als het programma volledig wordt uitgevoerd komen de leerlingen 1x per 2 jaar op het landgoed. Tijdens hun lagere schooltijd komen ze dus vier keer op bezoek. Zo ontstaat een langdurige band tussen de school, het landgoed en de leerlingen.

Begeleiding tijdens bezoek

Een groep vrijwilligers helpt de landgoedeigenaar voor en tijdens het bezoek. Samen zetten ze eventuele spullen klaar, vangen de leerlingen op en geven de lessen. De ouders van de deelnemende kinderen kunnen hierbij helpen. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger te helpen? Zoek dan hier naar een deelnemend landgoed bij jouw in de buurt.

Download hier de factsheet over Van Luchtkasteel tot Dassenburcht.