IVN Trektocht Hollandse Duinen

Duinlandschappen, bollenvelden, landgoederen en veenweiden afgewisseld met prachtige dorpen en cultuurrijke steden. Duik tijdens de meerdaagse fietstocht regelmatig terug in het verleden en leer Nationaal Park Hollandse Duinen beter begrijpen, om vervolgens extra te genieten van het prachtige en multifunctionele gebied.

Overzicht

  • Meerdaagse fietstocht door Nationaal Park Hollandse Duinen
  • Duur: 2 dagen (1 overnachting met twee mogelijkheden)
  • Startpunt: NS Centraal Station Leiden
  • Eindpunt: Polderpark Cronesteyn (Leiden)
  • Te bereiken met het OV of de auto
  • Totale afstand: 79,4 km

De route

Navigeren doe je via de IVN Routes app. De routes zijn te downloaden en offline te fietsen. Voor elke dag is een route uitgestippeld, vergezeld door het audioverhaal ‘de zee(f)luisteraar’. Je volgt de 28-jarige Gaia die op zoek gaat naar een mysterieus geluid dat haar soms overvalt.

Goed om te weten

In de wintermaanden is één van de overnachtingsmogelijkheden gesloten. Dit betekent dat de overnachting in Katwijk aan Zee voor deze trektocht niet beschikbaar is tussen 30 september en 31 maart. De overnachting in Wassenaar is wel het hele jaar mogelijk. De route verandert hierdoor niet.

 

 

 

Wil je meer weten over IVN Trektocht Hollandse Duinen? Download het routeboekje voor de 2-daagse IVN Trektocht, met o.a. impressies van de route, routekaartjes, de overnachtingsplekken en instructies hoe je de IVN Routes app kunt gebruiken.

Reserveren en boeken

Je boekt IVN Trektocht Hollandse Duinen als pakket bij reisorganisatie Avontuur Dichtbij. Reserveer je Trektocht via onderstaande knop waarna Avontuur Dichtbij de overnachtingen en eventuele extra’s voor je regelt.

Extra leuk: voor iedere boeking via Avontuur Dichtbij ontvangt IVN Natuureducatie €25,-, waarmee je het werk van IVN ondersteunt!

Reserveer nu met overnachting in Katwijk

Reserveer nu met overnachting in Wassenaar

Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact op met: trektochten@ivn.nl of volg ons op Instagram voor de laatste nieuwtjes en reisverslagen.

© Foto’s door Nationaal Park Hollandse Duinen

 

Logo Provincie Zuid-Holland

Logo Vrienden op de Fiets

Deze IVN Trektocht is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en het Fiets en Wandelfonds van Vrienden op de Fiets