Training 'Begeleiden'

Kinderen zelf laten ontdekken en ervaren

Let op: op het moment zijn de inschrijvingen voor deze training gesloten. Maar je kunt wel onderaan de pagina je gegevens achterlaten. Als er nieuwe trainingen worden georganiseerd, krijg je automatisch een melding.
 

Dit is een training voor scholenwerkgroepen, jeugdwerkgroepen en andere werkgroepen van IVN-afdelingen die regelmatig met kinderen de natuur in gaan.

Inhoud van de training

Je wilt kinderen een echte natuurervaring bieden. Hoe zorg je dat kinderen écht zelf gaan ontdekken? Alleen maar ook in een groep. En hoe doe je dat op een veilige manier? Wat is veilig eigenlijk? In deze training kijken we naar wat voor jullie de essentie van begeleiden is. En hoe je ruimte geeft aan verschillende soorten begeleiders binnen jullie groep. We identificeren lastige situaties en oefenen daar samen mee.

In deze training komen een aantal onderwerpen standaard aan bod. Maar elke werkgroep is natuurlijk anders. Daarom kijken we samen met de coördinator waar voor jullie de accenten moeten liggen. En wanneer het voor jullie een geslaagde dag is geweest.

De standaard onderdelen van deze training zijn:

  • Elkaar beter leren kennen, ook buiten de specifieke context van de werkgroep;
  • Het zelf formuleren wat een begeleider doet en wat een begeleider goed maakt;
  • Je eigen houding aanpassen om een situatie te kunnen veranderen;
  • Krijgen handvatten voor het omgaan met moeilijke situaties;
  • Oefenen in het omgaan met moeilijke situaties en groeien zo in zelfvertrouwen van begeleider zijn.

Aanmelden

Helaas zijn op het moment de inschrijvingen gesloten. Maar met de knop hieronder geef je aan dat je interesse hebt. Gaan we meer trainingen organiseren, dan krijg je een automatische melding in je mailbox.

Ik heb interesse