Training 'Aanbod'

Succesfactoren voor een sterk programma

Let op: op het moment zijn de inschrijvingen voor deze training gesloten. Maar je kunt wel onderaan de pagina je gegevens achterlaten. Als er nieuwe trainingen worden georganiseerd, krijg je automatisch een melding.
 

Dit is een training voor scholenwerkgroepen, jeugdwerkgroepen en andere werkgroepen van IVN-afdelingen die regelmatig kinderen mee de natuur in nemen.

Inhoud van de training

Je wilt als werkgroep boeiende natuuractiviteiten aanbieden die kinderen en ouders/leerkrachten enthousiast maken. Hoe zorg je daarvoor? Hoe sluit jullie programma aan op de beleefwereld van kinderen? Wat moet je met het Techniekpact2020, 21st century skills en Gezonde Scholen? En hoe kun je de landelijke IVN-campagnes voor je programma gebruiken? Daarnaast moeten je activiteiten passen bij wat de werkgroep kan en leuk vindt om te doen. Kortom: Hoe zorg je voor een activiteitenaanbod dat aan al deze voorwaarden voldoet?

In deze training komen een aantal onderwerpen standaard aan bod. Maar elke werkgroep is natuurlijk anders. Daarom kijken we samen met de coördinator waar voor jullie de accenten moeten liggen. En wanneer het voor jullie een geslaagde dag is geweest.

De standaard onderdelen van deze training zijn:

  • Elkaar beter leren kennen, ook buiten de specifieke context van de werkgroep;
  • Het gezamenlijk formuleren van doelen voor een overkoepelend programma;
  • Uitsplitsen van het overkoepelende doel naar doelstellingen per bijeenkomst;
  • Rekening leren houden met randvoorwaarden en haakjes, zoals wensen van een directeur, ouders en leerlingen en het gebruik van campagnes;
  • Opbouwen van activiteiten waarin ruimte is voor aanpassingen op de doelgroep op bijvoorbeeld moeilijkheidsgraad, energieniveau en leervoorkeuren.

Aanmelden

Helaas zijn op het moment de inschrijvingen gesloten. Maar met de knop hieronder geef je aan dat je interesse hebt. Gaan we meer trainingen organiseren, dan krijg je een automatische melding in je mailbox.

Ik heb interesse