Word Tiny Forest onderzoeksvrijwilliger

Update 2 januari:  Aanmelden als Tiny Forest onderzoeker is helaas niet meer mogelijk. Wil je op de hoogte blijven van het Tiny Forest onderzoeksprogramma van IVN Natuureducatie? Stuur een mail naar a.salomon@ivn.nl

Wil jij helpen met onderzoek doen naar biodiversiteit in de Nederlandse Tiny Forests? De komende jaren onderzoeken IVN en Wageningen Environmental Research het effect van deze minibossen op de verscheidenheid aan planten en dieren. Het onderzoek is gestart in februari 2019 in vijf Tiny Forests in de steden Almere, Delft, Ede, Utrecht en Zaanstad. Op dit moment zijn er tien Tiny Forests waar onderzoek wordt gedaan. De hulp van vrijwilligers is daarbij onmisbaar.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar onderzoeksvrijwilligers. Zowel beginners als experts kunnen aan de slag om de biodiversiteit in onze Tiny Forests te monitoren. Voorkennis is niet vereist. Je krijgt een training van Wageningen Environmental Research over hoe je planten en dieren kunt herkennen en monitoren. Daarnaast word je ondersteund met zoekkaarten en krijg je een onkostenvergoeding. Van jou vragen we enthousiasme en commitment voor minimaal een jaar.

Waar kun je aan de slag?

In de gemeentes Almere, Delft, Ede, Den Bosch, Utrecht en Zaanstad voeren we de onderzoeken uit. In Almere zijn er drie Tiny Forest bij het onderzoek betrokken, In Utrecht en Delft hebben we in beide gemeentes twee Tiny Forest onderzoekslocaties. In Ede, Den Bosch en Zaanstad is er per gemeente één onderzoekslocatie.

Wat vragen we van je?

  • Een keer per maand een onderzoeksronde in jouw Tiny Forest uitvoeren (hier ben je ongeveer 1,5 tot 2 uur per ronde mee bezig).
  • Jouw waarnemingen digitaal vastleggen en naar ons opsturen (per ronde 1 uur).
  • Je bent bereid om minimaal een jaar mee te doen. Als je het leuk vindt mag je ook langer betrokken blijven bij het onderzoek, graag zelf. Het onderzoek loopt tot 2021.
  • Je volgt de training (3 uur) op de locatie waar je aan de slag wilt gaan.

Wat krijg je?

  • Kans om bij te dragen aan de internationale Tiny Forest beweging. Met deze data kunnen we nieuwe gemeenten, bedrijven en particulieren motiveren om ook een Tiny Forest te planten.
  • Training van Wageningen Environmental Research om een Tiny Forest op wetenschappelijke manier te onderzoeken.
  • Leuke samenwerking met gelijkgestemde mensen en toegang tot de online Tiny Forest onderzoekscommunity op Ons IVN.
  • Veldwerkmaterialen, inclusief alle benodigde zoekkaarten.
  • Gratis toegang tot de jaarlijkse Tiny Forest inspiratiedag voor onderzoeksvrijwilligers.
  • Reiskostenvergoeding tot een maximum van € 20,- per keer.

Heb je belangstelling om in 2020 ook als onderzoeksvrijwilliger aan de slag te gaan? Meld je dan hier aan als onderzoeker en kies de erbij horende locatie. Zet de training alvast in jouw agenda! Aanmelden kan tot en met 15 december 2019. Per onderzoekslocatie kunnen 15 onderzoekers aan de slag.

Tiny Forest Trainingen 2020

Plaats Datum Tijd
Den Bosch 17/01/2020 15.00-18.00
Utrecht 25/01/2020 10.00-13.00
Almere 07/02/2020 15.00-18.00

Delft

15/02/2020 10.00-13.00

* let op: onderzoekers van Ede kunnen meedoen in Utrecht en de onderzoekers van Zaandam in Delft.