Tiny Forest Festival

Een feestje om alle Tiny Forest vrijwilligers te bedanken!

Het Tiny Forest programma loopt als een speer. Inmiddels staat de teller op 37 aangelegde minibossen. Komend plantseizoen, vanaf november 2019, komen daar nog eens 60 Tiny Forests in heel Nederland bij.  Op 9 november wil IVN alle betrokken Tiny Forest vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Iedereen die de afgelopen jaren een steentje heeft bijgedragen aan onze Tiny Forest beweging is uitgenodigd voor het Tiny Forest Festival in Utrecht. We maken er een groot feest van. Ontmoeting en inspiratie rondom Tiny Forest staan centraal. Tijd voor een feestje!

Dit kun je verwachten

Als keynotespeaker mogen we Shubhendu Sharma verwelkomen: de grondlegger van de Tiny Forest beweging. Hij vertelt over de ontstaansgeschiedenis van Tiny Forest in India en neemt je mee in de stappen om een internationale beweging op de richten. Onderzoeker Fabrice Ottburg (Wageningen University en Research) presenteert de voorlopige resultaten van het onderzoek naar biodiversiteit in de Tiny Forests. Dit citizen science onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwillige Tiny Forest onderzoekers in het hele land.

Programma

Tiny Forest Festival vindt plaats op 9 november 2019  van 10.00-16.00 uur.

Tijdstip Onderdeel
10:00 Inloop
10:30 - 11:30 

Keynote speaker Shubhendu
Presentatie voorlopige onderzoeksgegevens

11:45 - 13:00 Workshops ronde 1
13:00 - 14:00  Lunch en Tiny Forest Markt
14:00 - 15:15 Workshops ronde 2
15:30 - 16:00 Plenaire afsluiting

Locatie

Boothstraat 7
3512 BT Utrecht

Workshops en lezingen

Alle workshops worden 2 keer gegeven, in de ochtend en middag.

Workshops
Workshop Omschrijving
Verhalen over bomen Gebruik van storytelling binnen Tiny Forest (door Ilja Beudel en Wim Ruis, IVN)
Tiny Forest in je tuin Karin van Toor van IVN Rijk van Nijmegen was de eerste die een Tiny Forest in haar tuin aanlegde. Ze deelt haar ervaringen en geeft advies.
Met kinderen het bos in Educatie en werkvormen natuureducatie in een Tiny Forest: hoe doe je dat? Door IVN'er Eveline van Oudbroekhuizen.
Wat leeft er ondergronds? Bodemdieren in een Tiny Forest: De onschatbare rol van het leven onder onze voeten en hoe je die ontdekt. Door Froukje Rienks van NIOO KNAW Nederlands Instituut voor Ecologie.
Klimaatzones en context Welke rol spelen klimaatzones en de context van landen bij het aanleggen van een Tiny Forest (voertaal Engels). 
Stadsnatuur Stadssafari door binnenstad Utrecht over o.a. bomen, muurplanten en fossielen.

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Het Tiny Forest Festival is enkel bedoeld voor vrijwilligers die betrokken zijn bij Tiny Forest. Het festival is gratis. Je kunt je afmelden tot en met zondag 3 november. Meld je pas na 3 november af, dan brengen we 25 euro in rekening om de reeds gemaakte kosten te dekken.

Aanmelden