Tiny Forest België

Onze missie om mens en natuur te verbinden stopt uiteraard niet bij de grens. Kom je uit België en heb je interesse in Tiny Forest? Hieronder delen wij onze aanpak om Tiny Forest de grens over te laten steken. Laat ons via het contactformulier weten, aan welke stap jij graag mee wilt werken. Op deze manier houden we jou gericht op de hoogte!

Stap 1: Planten van het 1e Tiny Forest in België

Het planten van het eerste Tiny Forest in Zaandam was een essentiële stap in het succes. Daarom start IVN met het planten van twee Tiny Forest in België. In deze pilots werkt IVN samen met Goodplanet, gemeente Schoten en Ecoschools. Wij hebben voor deze partners gekozen, omdat we beiden lid zijn van het internationale Learning About Forests (LEAF) netwerk.

Stap 2: Aanvraag Tiny Forest samenwerking Nederland en België

IVN Natuureducatie wil na de realisatie van de twee pilots graag een Interreg aanvraag indienen om Tiny Forest naar België te brengen. Voor het indienen van deze aanvraag zoeken we partners die mee willen werken aan het opstellen, indienen en uitvoeren van deze aanvraag.

Stap 3: Trainingen en opleidingen

Daarnaast willen we polsen of er interesse is in een tweedaagse training, waarin je leert wat een Tiny Forest is en hoe je die realiseert. In de training staan stil bij de plantmethode, de buurtaanpak en het betrekken en opleiden van de school. Laat ons weten of je mee zou willen doen aan deze cursus via het contactformulier.

Stap 4: Delen van kennis en inspiratie

Op onze website vind je diverse gratis downloads. De onderstaande materialen zijn beschikbaar voor mensen die zelf aan de slag willen met een Tiny Forest.

Checklist Tiny Forest