Tiny Forest
Natuur in de Buurt
dinsdag20aug2019

 Tiny House met Tiny Forest

Kelly had een grote droom: een Tiny House mét een Tiny Forest ernaast. Als ze een stuk grond heeft geregeld, start ze haar avontuur in een duurzame woonwijk. Haar grote kleine droom wordt werkelijkheid!

'Bewust leven was iets waar ik al langer mee bezig was; minder plastic, duurzame kleding en lokaal voedsel. Maar het kan nog een stap verder. Het is heel simpel: hoe kleiner je leeft, hoe kleiner je ecologische voetafdruk. Het huisje wordt zo’n 35 m2 groot met een kleine bovenverdieping. Op de 300 m2 grond past perfect een Tiny Forest. Het huisje is nu voor de helft gebouwd. We bouwen zoveel mogelijk met duurzame materialen. Omdat het zo klein is, heb je er ook minder van nodig. Ook hebben we zonnepanelen en een composttoilet. Het is onbeschrijflijk mooi om dit samen met vrienden en familie te realiseren. Ze steunen me ontzettend.  

Ouderwets gezellig

Als je een klein huisje hebt, ben je automatisch veel meer buiten. Je hoeft enkel de deur open te zetten en leeft meer met de seizoenen mee. Ik krijg daar zo’n fijn ouderwets gevoel van. Een eigen plek waar je zelf dingen maken. Zoals zelfgemaakte cosmetica en voedsel. Het is leuk om te ontdekken welke invloed je zelf en op een eigen manier kunt bijdragen aan meer biodiversiteit. Je geeft een stukje terug aan de natuur. Het Tiny Forest planten we in het najaar.

Tiny House met Tiny Forest

Tiny Forest Cursus

De cursus vind ik het leukste. Ik sta er helemaal blanco in. Ik heb nog nooit zoiets gedaan en heb weinig ervaring met planten. We wonen midden in Limburg met veel zand. Ik ben ontzettend benieuwd wat je goed kunt planten op deze bodem, welke soorten het beste bij elkaar passen en hoe je het hele proces aanpakt. Het lijkt me fijn om contact te hebben met andere mensen die ook een Tiny Forest aanleggen. Zo kun je ervaringen delen en elkaar helpen. 

Bos als achtertuin

Ik wil mijn dochter van vier laten zien, dat de natuur rijkdom is. En zo dichtbij. Door zelf bomen te planten, leert ze dat je zelf iets kunt doen om bij te dragen. Ergens midden in het Tiny Forest komt een zitplekje, waar je je helemaal terug kunt trekken en op kunt gaan in het bos. De meeste mensen reageren erg positief. Iedereen die nieuwsgierig is, is welkom. Ik hoop dat ik zo anderen kan inspireren om op hun eigen manier iets te doen voor een groenere wereld.'