Tiny Forest
Bomen & Struiken
maandag10apr2017

Tiny Forest komt naar Overijssel!

Dit voorjaar zal in Zwolle het eerste Tiny Forest van Overijssel aangelegd worden. IVN Overijssel krijgt financiering van de provincie Overijssel om in samenwerking met lokale partners, scholen en buurtbewoners een Tiny Forest in Zwolle aan te planten. En, natuurlijk komt het snelgroeiend bos in de meest kinderrijke wijk van Nederland: Stadshagen.

Vernieuwend, in vergelijking met het eerste Tiny Forest in Zaandam, is dat bij dit Tiny Forest de nadruk gelegd wordt op het proces van betrekken van kinderen, natuurbeleving en langdurige betrokkenheid van de buurt, ook na de eerste periode van aanleg. Met deze primeur in Overijssel willen we ook andere actieve bewoners, gemeenten en scholen in de provincie Overijssel inspireren om aan de slag te gaan met Tiny Forests. Om de ervaringen goed te kunnen delen wordt de opgedane kennis en ervaring na afloop beschreven in het Handboek voor Betrokkenheid.

Met het subsidieprogramma Natuur en Samenleving wil Overijssel natuur en inwoners dichter bij elkaar brengen. Hester Maij, gedeputeerde natuur voor de Provincie Overijssel, over de aanvragen: “Natuur leeft echt onder inwoners van Overijssel. Dat blijkt uit het aantal ingediende projectvoorstellen. En de hoge kwaliteit van de aanvragen laat zien hoeveel kennis en ervaring er onder inwoners en instellingen is. Ik ben steeds weer aangenaam verrast wanneer ik zie hoe inwoners hun omgeving graag zelf groener willen maken, daar allerlei ideeën voor hebben en er goed onderbouwde plannen voor maken.