Tiny Forest
Natuur in de Buurt
woensdag22mei2019

Tiny Forest Jaarverslag 2018

Het ene moment sta je heel serieus je toekomstplan voor Tiny Forest te presenteren, het volgende moment staat de wereld op zijn kop. Het is 7 februari 2018. Het provinciehuis van Noord-Holland zit vol geïnteresseerde vrijwilligers, ambtenaren, wethouders en de gedeputeerde. In mijn ooghoek doemt een cameraploeg op, dat stoort me. Weten ze dan niet dat dit een belangrijke presentatie is?

Voor ik het weet sta ik oog in oog met Nicolette van Dam, ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij. Ze heeft een verrassing voor mij: een cheque van € 1,85 miljoen voor de uitvoering van ‘Elke buurt zijn eigen minibos’. Ik heb het niet droog gehouden, hier had ik twee jaar lang heel hard voor gewerkt. Door de toekenning van de Nationale Postcode Loterij, wilden stichting Dioraphte en twaalf partnergemeenten ook investeren in ons plan. Opeens is de begroting voor ons ambitieuze plan rond. Ons Tiny Forest plan, wordt Tiny Forest werkelijkheid.

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat we van start gingen met de uitvoering van Tiny Forest. In dit jaarverslag lees je de voortgang van het project. Hoe ver we zijn met onze doelen en wat de belangrijkste resultaten zijn. Tiny Forest werd beroemd en groeit langzaam maar zeker uit tot een grote (inter) nationale beweging. Iedereen lijkt een minibos te willen planten.

We zijn trots op de resultaten die we bereikt hebben en blikken ook alvast vooruit naar 2019, want we zijn natuurlijk nog niet klaar. Ik wil graag alle financiers, vrijwilligers, gemeenten, collega’s en scholen bedanken die samen met ons Tiny Forest tot een succes maken. In het bijzonder wil ik alle deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij bedanken voor de bijdrage aan dit project. Zonder deze bijdrage was Tiny Forest misschien wel nooit groot geworden.

Hartelijke groet,

Daan Bleichrodt
Projectleider Tiny Forest IVN Natuureducatie

Download Tiny Forest Jaarverslag  

Tiny Forest Jaarverslag 2018


Foto: Roy Beusker - Nicolette van Dam verrast IVN op 7 februari 2018 met de extra toekenning van €1,85 miljoen voor Elke buurt zijn eigen minibos.