Tiny Forest
Natuur in de Buurt
donderdag05nov2020

Tiny Forest gaat uitbreiden: van wijk naar werk

Vijf jaar geleden is het alweer. Toen werd in Nederland het allereerste minibos, oftewel Tiny Forest, aangelegd. Ondertussen zijn er in Nederlandse wijken al meer dan 80 Tiny Forests aangeplant. Nu is het tijd voor de volgende stap: Tiny Forests voor bedrijven.

Niet alleen buurtbewoners worden blijer en gezonder van meer groen om zich heen. Ook op je werkplek doet groen goed. Uit onderzoek blijkt dat werknemers die uitzicht op groen hebben minder stress ervaren en creatiever en productiever zijn. Bovendien zorgt meer groen voor een koelere werkplek, een betere waterafvoer en een hogere biodiversiteit.

Pilot op bedrijventerreinen

Genoeg redenen dus om uit te breiden! De komende tijd gaan we een aantal enthousiaste bedrijven werven die als pilot een Tiny Forest op hun terrein willen aanleggen. Dat kan bijvoorbeeld op een deel van een ongebruikt parkeerterrein, een braakliggend stuk grond of een andere plek waar ruimte is.

Lunchen, vergaderen en werken

Het idee is om een minibos aan te leggen waar werknemers in de pauze kunnen lunchen, maar ook kunnen vergaderen of werken. Een multifunctionele plek dus. Afhankelijk van de grootte en ligging van het terrein kan het Tiny Forest voor bedrijven ook verrijkt worden met bijvoorbeeld bloemrijk grasland of natte natuur.

Natuurinclusief bouwen

Het Tiny Forest voor bedrijven is een onderdeel van ons programma Natuurinclusief bouwen. Met dit programma willen we standaard meer rekening houden met de natuur bij bouw- en verbouwprojecten. Zo creëren we een betere leefomgeving creëren voor mens én dier. Wil je op de hoogte blijven van deze mooie ontwikkeling? Houd dan de pagina ‘Natuurinclusief bouwen’ in de gaten. Daar plaatsen we regelmatig nieuws.

Naar Natuurinclusief bouwen