Tiny Forest
Natuur in de Buurt
donderdag26sep2019

Pop-up Tiny Forest Amsterdam CS tijdens Bodemdierendagen

Ter gelegenheid van de Bodemdierendagen 2019 die op 26 september van start gaan, kan je nog één keer het Tiny Forest bewonderen op Amsterdam Centraal station. Het pop-up minibos is onderdeel van de NS-campagne Buitenpoorten en staat van vrijdag 27 september tot en met vrijdag 4 oktober in de IJpassage op Amsterdam CS.

Bodemdierendagen 2019

Tijdens de Bodemdierendagen ontdek je welke bodemdieren er in je eigen tuin, op je balkon of op het schoolplein leven. Vorig jaar werd Tiny Forest  voor het eerst als apart 'tuintype' meegenomen in het citizen science onderzoek en scoorde meteen het hoogste cijfer van alle typen tuinen: een 9,2! Kijk voor meer informatie en hoe je in je eigen tuin mee kan doen aan het onderzoek op bodemdierendagen.nl

Stap in het Tiny Forest Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Het pop-up Tiny Forest staat vol bomen en planten die je ook tegen kan komen als je uitstapt op Buitenpoort Santpoort-Noord. Dit station ligt op een steenworp afstand van Amsterdam en is de toegangspoort tot Nationaal Park Zuid-Kennemerland en enkele historische landgoederen, zoals Landgoed Duin & Kruidberg. Laat je verleiden tot een prachtige herfstwandeling in Nationaal Park Zuid-Kennemerland en stap in de trein naar Santpoort-Noord.  

De Buitenpoorten-campagne wil mensen laten zien dat je vanuit de stad binnen een half uur midden in de natuur staat. Buitenpoorten is een initiatief van provincie Noord-Holland, NS, Metropoolregio Amsterdam, gemeente Velsen en Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Wil jij een stukje Nationaal Park in jouw tuin? 

Wist je dat als je alle tuinen in Nederland bij elkaar optelt, je het grootste Nationale Park van Nederland hebt? Stel dat we al die tuinen groener maken en laten bruisen van het leven. IVN heeft daarom op basis van het succesvolle Tiny Forest-concept een kleinere variant voor in de tuin ontworpen: het Tuiny Forest. Voeg kleur, geur en leven toe aan jouw tuin met Tuiny Forest, een inheems bos op tuinformaat. Met dit pakket vol biologisch gekweekte planten van eigen bodem leg je in een halve dag een microbos van 6m2 aan. Bouw mee aan het grootste Nationale Park van Nederland en bestel jouw Tuiny Forest hier

Foto: Maaike Poelen.