Tiny Forest
Bomen & Struiken
donderdag01okt2020

Leerkrachten ontdekken hun Tiny Forest

Op 24 september 2020 kregen de leerkrachten van basisschool De Lindenboom hun workshop over het gebruik Tiny Forest in hun lespraktijk. Deze basisschool heeft op 27 november 2019 het eigen Tiny Forest geplant. Inmiddels zijn de boompjes al weer stukken gegroeid, dus het was tijd voor de leerkrachten om ook een bezoekje te brengen.

De workshop begon met wat theorie: waarom zijn bomen zo belangrijk? Hoeveel beestjes leven er eigenlijk in bepaalde bomen? En natuurlijk ook wat is een Tiny Forest? Daarna bekeek de groep de lesbox die IVN heeft ontwikkeld: welke materialen zitten er in en hoe gebruik je die? Hoe zijn de lessen voor de verschillende groepen opgebouwd en hoe zet ik deze in?

Bosmikado

Natuurlijk gingen de leerkrachten zelf ook naar buiten om een aantal lessen uit te proberen! De juffen van de lagere groepen probeerden bijvoorbeeld uit hoe het was om bosmikado te spelen.

Tiny Forest Zaanstad

Zelf een les geven

Het was een geslaagde workshop waarbij de leerkrachten aangaven nu goed te weten wat het lesprogramma behelst en hoe ze deze kunnen gaan gebruiken. Ook werden ze uitgenodigd om de komende tijd zo'n les uit te voeren in het buitenleslokaal en die dan met elkaar te evalueren. Hopelijk zal het Tiny Forest een volledig onderdeel worden van de lessen en schooltijd van alle kinderen van De Lindenboom!