Tiny Forest
Fete de la Nature
woensdag09jun2021

Fête de la Nature in jouw Tiny Forest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij. In het weekend van 3, 4 en 5 september vieren we de natuur tijdens Fête de la Nature. Iedereen kan zelf een natuurfeestje organiseren, jij ook! Heb jij een Tiny Forest bij jou in de buurt of wijk? Organiseer dan tijdens Fête de la Nature een activiteit om samen met anderen de natuur in het minibos te vieren. Kies hieronder één van de vijf inspirerende activiteiten of organiseer zelf een creatieve activiteit.

1.    Gebruik het als buitenleslokaalKinderen in Tiny Forest

Wat is er leuker dan leren van de natuur? Loop eens met kinderen een rondje om het bos en observeer: wat zie, hoor, voel en ruik je? Til eens een stuk hout op en kijk wat voor dieren er onder leven. Ook kan je met een wit laken of paraplu onder een boom staan. De kinderen schudden aan de boom en kijk welke dieren er naar beneden zijn gevallen. 

2.    Organiseer een buurtpicknick Tiny Forest

Leer je buren op een gezellige manier kennen, op een kleedje tussen het groen terwijl je geniet van zelfgesmeerde broodjes. Nodig iedereen uit om iets lekkers mee te nemen naar het bos. Smullen maar!

3.    Organiseer yoga sessies Tiny Forest

Een bos heeft een positief effect op de gezondheid: meer natuur kan zorgen voor minder stress. Combineer dit met een heerlijke yogasessie midden in het bos en je bent weer helemaal zen. 

 

4.    Akoestisch concertTiny Forest

Niks is zo gezellig als een knus, intiem akoestisch concert in een mooie omgeving. Wonen er muzikale helden in de buurt? Nodig ze uit en geniet samen van akoestisch concert midden tussen al dat groen.

5.    ‘Crea-bea’ middagen

Een Tiny Forest prikkelt de nieuwsgierigheid. Ga samen schilderen, maak mooie creaties van natuurlijk materiaal of organiseer voorleesmiddagen in het bos. Met al dat moois om je heen wordt je creativiteit vast geprikkeld – leef je uit!
 

Zo organiseer je een activiteit tijdens Fête de la Nature 

Weet je welke activiteit je wilt organiseren in het Tiny Forest bij jou in de buurt op 3, 4 en/of 5 september? Mooi! Meld jouw activiteit aan op de website van Fête de la Nature. Iedereen kan meedoen.

Tip: check van tevoren of er al activiteiten worden georganiseerd in het Tiny Forest van jouw keuze. Misschien kun je samen een activiteit organiseren of jouw activiteit op een andere dag doen.

Kies een Tiny Forest bij jou in de buurt: