Tiny Forest
Natuur in de Buurt
woensdag02sep2020

Doe mee! Gemeente Ridderkerk en Barendrecht tekenen voor 6 Tiny Forests

De gemeentes Ridderkerk en Barendrecht tekenden vorige week voor de aanleg maar liefst 6 Tiny Forests. Ze zijn daarmee twee van de 16 gemeenten in Zuid-Holland die deze minibossen gaan aanleggen tussen nu en november 2021. Een Tiny Forest is een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners, kinderen krijgen er les in het buitenlokaal en het vergroot de klimaatbestendigheid en biodiversiteit in de wijk. Wil je ook meehelpen aan een Tiny Forest in deze gemeenten? Meld je aan als initiatiefnemer!

Samenwerking

Op 27 augustus ondertekende wethouder Cees Schaap van Openbare Ruimte (Gemeente Barendrecht) bij de Kleine Duiker de samenwerkingsovereenkomst met Ruben Mulder van IVN (Instituut voor Natuureducatie) voor de aanleg van drie mini bossen (Tiny Forest) tussen nu en november 2021. Wethouder Peter Meij van Beheer Openbare Ruimte (Gemeente Ridderkerk) tekende diezelfde dag bij de dierenweide in het Lohmanpark de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van drie mini bossen (Tiny Forest) in Ridderkerk. Bij de ondertekening waren Nicoline Blankenstein – van Heugten en kinderburgemeester Maas van der Graaf tevens aanwezig.

Oproep voor Initiefnemers

Beide gemeenten hopen op veel enthousiaste scholen en inwoners voor de aanleg van de drie minibossen. Scholen zijn tevens via een brief uitgenodigd om mee te doen. Initiatiefnemers planten en onderhouden het minibos samen met andere buurtbewoners, de gemeente, een school  en natuurorganisatie IVN. (Teams van) initiatiefnemers kunnen zich tot eind september aanmelden via de site www.onzetoekomstisduurzaam.nl Kijk meer voor informatie om initiatiefnemer te worden ook op ivn.nl/tinyforest.

Wethouder Cees Schaap tekent in Barendrecht voor Tiny Forest

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest® is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. De bedoeling is om in de gemeente tussen nu en eind 2021 drie van deze minibosjes aan te leggen. Een Tiny Forest is een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners, kinderen krijgen er les in het buitenlokaal en het vergroot de klimaatbestendigheid en biodiversiteit in de wijk.