Tiny Forest
Natuur in de Buurt
dinsdag26nov2019

5.000 kinderen planten bomen

Al bijna 5.000 kinderen hebben bomen geplant! Deze kinderboswachters zorgen nu voor 35.656 bomen. Deze week zijn er weer 7 Tiny Forests geplant. Goes tot Zaanstad gingen kinderen aan de slag om hún bosje de grond in te krijgen.

Dubbel Tiny Forest in Uithoorn geplant!

Afgelopen dinsdag 26 novemer hebben leerlingen van SBO de Dolfijn en OBS de Toermalijn een Tiny Forest geplant in Uithoorn. Ze kregen hierbij hulp van bewoners, buurtbeheer De Legmeer, Hoek Hoveniers, gemeente Uithoorn en IVN. Het is het tweede Tiny Forest in Uithoorn en deze is extra bijzonder. Het zijn namelijk twee Tiny Forests in één en daarom is het bos dubbel zo groot. NH Nieuws maakte een leuk filmpje.

Roermond

Drie, twee, één... en het Neelderbosje is een feit! Leerlingen van basisschool Neel onthullen het bord samen met wethouder Rens Evers. Hij vertelt: 'Het is onze ambitie om de gemeente te vergroenen met veel burgerparticipatie. Dit is het eerste bosje van Roermond, maar 2020 komen er nog twee bij!' 

Accepteer cookies

Kinderen Kwadendamme planten 'Het Groene Rijk'

Een stuk of dertig kinderschepjes staan om half negen 's ochtends al klaar. Als een klein bosje houten stelen staan ze te wachten op gebruik. Ernaast liggen alle nog te planten boompjes uitgestald op de grond. Even later komen alle leerlingen en leerkrachten van de school naar buiten en steken zij de weg over naar het lapje grond dat moet worden ingericht. Alles is klaar voor de start. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk het filmpje van PZC.

Plant plezier in Lithoijen

De duurzame jongeren van Orde van de Klauw in Oss maakten dit toffe filmpje over de plantdag in Lithoijen. Het plezier van de kinderen van basisschool Sint Jozef spat er vanaf!

Accepteer cookies

Tiny Forest in Zaanstad

Vlak langs de A8 ligt sinds vandaag het derde Tiny Forest in Zaanstad. De eerste twee Tiny Forests liggen in Zaandam (Darwinpark) en Assendelft (Saendelft). De komende twee jaar komen er nog twee Tiny Forests in Zaanstad bij. Dertig kinderen uit groep 5-7 hebben in minder dan twee uur 650 boompjes geplant, wat een prestatie! Boompje 'Vivi' werd gekoesterd: 'Als je planten aandacht geeft, dan groeien ze harder.' Een andere leerling vertelde ook een slim idee aan de juf: 'Mag ik een stift? Als ik er nog een smiley bij maak, groeit hij beter.'

Tiny ForestTiny Forest

Successiebossie

Het 9e Tiny Forest in Almere wordt aangelegd op het Floriade terrein met leerlingen van Aeres MBO/ VMBO Almere, de Urban Greeners en alle initiatiefnemers van de Tiny Forests in Almere.

Waar zijn in deze week Tiny Forests geplant?

  • 25-11-2019 De Ronde Venen (Wilnis)
  • 25-11-2019 Roermond
  • 26-11-2019 Uithoorn (De Dolfijn) 
  • 26-11-2019 Borsele (Kwadendamme)
  • 27-11-2019 Almere (Successiebossie)
  • 27-11-2019 Goes (Holtkampschool)
  • 27-11-2019 Zaanstad (De Lindeboom)

Wil jij ook bomen planten? Kijk hoe jij actief deel kunt nemen aan de #plantmee actie.