Tiny Forest
Kind & Natuur
maandag04jun2018

5 activiteiten om te doen in een Tiny Forest

Tiny Forest: een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Een bos wat niet enkel een fijne plek is voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor jou en mij! Hier zijn 5 activiteiten die je in een Tiny Forest kan doen:
 

1.    Gebruik het als buitenleslokaal

Wat is er nou leuker dan buiten les krijgen? Met een Tiny Forest breng je natuurbeleving dichterbij. Loop eens met de kinderen een rondje om het bos en observeer: wat zie, hoor, voel en ruik je? Til eens een stuk hout op en kijk wat voor dieren er onder leven. Ook kan je met een wit laken of een witte paraplu onder een boom staan. De kinderen schudden aan de boom en vervolgens kijk je samen welke dieren er naar beneden zijn gevallen. 

2.    Organiseer een buurtpicknick

Heerlijk op een kleedje met een leuk printje tussen het groen zitten terwijl je aan een zelfgesmeerd broodje zit te knabbelen – klinkt goed toch? Wel zo gezellig om dit samen met de buurman of buurvrouw te doen en elkaar zo nog beter te leren kennen. Waarom organiseer je geen buurtpicknick? Zet op een leuk kaartje idee en vraag of iedereen iets lekkers wil maken en mee wil nemen naar het bos. Gezellig samen smullen maar!

3.    Organiseer yoga sessies

Een bos heeft een positief effect op de gezondheid: meer natuur in de buurt kan zorgen voor minder stress en stres gerelateerde klachten. Combineer dit met een heerlijke yoga sessie midden in het bos en je bent weer helemaal zen. 

4.    Akoestisch concert

Niks is zo gezellig als een knus, intiem akoestisch concert in een mooie omgeving. Wonen er muzikale helden in de buurt? Nodig ze uit en geniet samen van een gezellig akoestisch concert midden tussen al dat groen.

5.    ‘Crea-bea’ middagen

Een Tiny Forest voor de deur prikkelt de nieuwsgierigheid en geeft mensen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken. Ga gezellig samen schilderen, maak mooie creaties van natuurlijk materiaal of organiseer voorleesmiddagen in het bos. Met al dat moois om je heen wordt je creativiteit vast geprikkeld – leef je uit!