Tiny Forest
IVN
woensdag26jun2019

20 tuinen worden Tiny Forests

De 20 particulieren die zijn geselecteerd om een Tiny Forest te planten in hun eigen (achter)tuin zijn bekend! We ontvingen ruim 130 inspirerende motivaties op de vraag: waarom wil jij een Tiny Forest in je achtertuin? De mensen met de meest bijzondere verhalen, gaan aan slag met het ultieme doe-het-zelfproject: het realiseren van hun droombosje. Een Tiny Forest is een inheems minibos dat biodiversiteit stimuleert en een fijne plek is voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren.

De tuinen en plekken die worden omgetoverd tot Tiny Forests liggen op de volgende locaties: Voorschoten, Almere, Diessen, Rohel, Nijmegen, Oss, Balgoy, Ekehaar, Baflo, Rilland, Wijdenes Noord-Holland, Venlo, Schin op Geul, Leidschendam, Hazerswoude-Dorp, Utrecht, Rotterdam, Hengelo, Wierden en Kamerik.

Van schuur tot schooltuin

Tussen de motivaties zitten een aantal interessante locaties, zo worden er  Tiny Forests geplant naast een boerderij, op een ouwde botenbouw-werf, in achtertuinen en naast een Tiny House. Sommige mensen stuurden zelfs al een schets in van hun ontwerp.

Bijzondere verhalen

Priscylla woont met haar man onder de rook van Schiphol. 'Het was een botenbouw-werf en we maken er een schone plek van voor volgende generaties. We recyclen zo veel als mogelijk. We willen al langer een tiny forest en dit is onze kans! We zullen daar een schuur voor opofferen.' Kelly wil haar ecologische voetafdruk verkleinen, door in een Tiny House te gaan wonen. 'Het creeeren van meer natuur past hier perfect bij. Tiny House, Tiny Forest!' Ed uit Goes heeft al eerder een stukje bos aangeplant. 'Ik wil graag een Tiny Forest omdat ik benieuwd ben in hoeverre deze aanpak een ander bos oplevert dan de traditionele aanleg van een perceel bos of plantsoen. Het verschil kan ik straks goed monitoren.'

Doe-het-zelf met een beetje hulp

De nieuwe Tiny Forest eigenaren krijgen hulp van IVN, waaronder een cursus en een financiële bijdrage. Naast een goede motivatie stellen de particulieren minimaal 100 vierkante meter eigen grond beschikbaar, leggen ze een eigen bijdrage in en zullen ze vóór maart 2020 het bosje planten.

De aanmeldingen zijn helaas gesloten. Blijf op de hoogte van de nieuwe ronde in 2020 en volg de avonturen van nieuwe Tiny Forest-eigenaren via de Tiny Forest nieuwsbrief