Tiny Forest
Natuur in de Buurt
maandag23nov2020

1e Tiny Forest van Amsterdam

Donderdag 19 november 2020 werd het allereerste Tiny Forest van Amsterdam geplant door kinderen van basisschool De Schakel in Amsterdam Zuid-Oost. Wethouder Laurens Ivens van de Gemeente Amsterdam kwam ook een boom planten.

boom_planten_Laurens_Ivens_Gemeente_AmsterdamWethouder Laurens Ivens plant een boom samen met kinderen van de Leerlingenraad

Het Tiny Forest maakt deel uit van het gloednieuwe schoolplein dat De Schakel, gelegen in de Venserpolder in stadsdeel Zuidoost, met dank aan de Gemeente Amsterdam heeft kunnen realiseren. Het Tiny Forest heeft de naam ‘The Woods’ gekregen van de leerlingen en draagt bij aan de vergroening van het schoolplein.

De kinderen genoten zichtbaar van het planten:

Accepteer cookies
Naast vergroening leidt het nieuwe schoolplein ook tot meer beweging en natuureducatie. Ter versterking van dit laatste zijn her en der op het schoolplein bordjes bevestigd met plaatjes en namen van de meest voorkomende bomen en insecten. Rond het Tiny Forest zijn bankjes gemaakt zodat de leerkrachten buitenlessen kunnen geven. 
 

Boomlabel_Tiny_Forest_Amsterdam_Zuid-OostBoomlabel van een net geplante boom door een kind van De Schakel

Samenwerking met Spadel

Het Tiny Forest is mede mogelijk gemaakt door mineraalwaterproducent SPA. IVN Natuureducatie en Spadel, het moederbedrijf van mineraalwater SPA, werken sinds 2020 samen om een extra impuls te geven aan natuur- en milieueducatie in Nederland. De driejarige samenwerking richt zich naast het bevorderen van biodiversiteit in de stedelijke omgeving ook op het aanpakken van zwerfafval.

Accepteer cookies