Tiny Forest
Natuur
woensdag23okt2019

Kweek je eigen eikenboom

Prachtig hè, die bomen in de herfst? Vanaf november plant IVN met het project Tiny Forest minimaal 50.000 bomen. Met deze Challenge dagen wij je uit om ook een inheemse boom te planten. Sterker nog, je laat zelf een eikel opgroeien tot een echte eikenboom! Je hebt wat geduld nodig, maar het is heel makkelijk. Bekijk het instructiefilmpje en lees meer over de ‘Plant mee’ actie.

Accepteer cookies

Hoe kweek ik een eikenboom?

Je hebt wat geduld nodig, maar het is heel makkelijk. Zoek een mooie eikenboom en pluk een paar eikels van de boom of raap de eikels die er goed uitzien. Leg de eikels een paar minuten in een emmer water. Gooi de zachte (rotte) of drijvende eikels weg. Stop de overgebleven goede eikels in een bakje met potgrond. Zie je al wortels groeien? Dan kun je de eikels in je tuin of plantenbak planten. Wel af en toe water geven.

Tiny Forest

Wat is de 'Plant mee' actie?

Komend plantseizoen, van november 2019 tot en met maart 2020, planten we samen met gemeenten, vrijwilligers, scholieren en particulieren er duizenden inheemse bomen in Nederland bij. Dit wordt er geplant:

  • 60 Tiny Forests door IVN
  • 20 Tiny Forests door particulieren
  • 400 Tuiny Forests door particulieren

Dat zijn heel veel bomen bij elkaar. Sterker nog, het zijn er minimaal 50.000. De Tiny Forest beweging wordt groot!