Initiatiefnemer worden

Een groene oase bij jou om de hoek. Een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en een egel schuilt. Waar je kan bijkletsen met de buren, je verjaardag viert of bramen plukt om muffins te bakken. Zie je het voor je?

Initiatiefnemers gezocht!

Vind je het leuk om als initiatiefnemer samen een Tiny Forest te realiseren in jouw buurt? Als Tiny Forest initiatiefnemer doe je ervaring op en IVN helpt je waar nodig. Je doet dit altijd samen met de gemeente en een basisschool.

Succesverhaal: Initiatiefnemers in Almere planten Tiny Forests

Bekijk de Tiny Forests in Almere vanuit de lucht met prachtige dronebeelden. In deze video praten de initiatiefnemers van de Almeerse minibosjes over hun ervaringen en toekomstplannen.

Accepteer cookies

Wat vragen we van een initiatiefnemer?

Als initiatiefnemer van een Tiny Forest in jouw buurt speel je een belangrijke rol bij de realisatie. Een Tiny Forest in de openbare ruimte, is een samenwerking tussen jou als initiatiefnemer, de gemeente en een basisschool. De kosten kunnen (gedeeltelijk) door de gemeente en/of de school betaald worden. Een projectleider van IVN ondersteunt je bij het proces en eventueel het verkrijgen van financiering, maar het initiatief blijft bij jou. Als initiatiefnemer zoek je een kernteam van tenminste 3 tot 6 buurtbewoners bij elkaar en doorloop je samen met een buurtschool en de gemeente de stappen die nodig zijn om het bosje te realiseren. Als initiatiefnemer overleg je ook samen met gemeente en school wie welke rol kan/wil spelen in het beheer van het bosje. 

Selectiecriteria

Voordat een Tiny Forest wordt toegewezen, wordt jouw plan gecheckt aan de hand van onderstaande selectiecriteria. Belangrijk is bijvoorbeeld dat het plan wordt gedragen door een aantal personen en niet door jou alleen.

  • De locatie heeft draagvlak in de wijk en wordt ondersteund door bewoners en andere partijen.
  • Er is een basisschool of BSO op loopafstand.
  • De locatie is 200 tot 400 m2 groot en tenminste 4 meter breed.
  • Op de locatie mogen bomen zo hoog groeien als ze zelf willen.
  • De locatie is gelegen in een woonwijk.
  • De locatie is (semi)openbaar toegankelijk.https://www.ivn.nl/tinyforest/tiny-forest-contactformulier

Wil jij een Tiny Forest in jouw buurt?

IVN helpt je graag. Vul het contactformulier in en een projectleider uit jouw regio neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik wil een Tiny Forest