Een Tiny Forest in je achtertuin

IVN zoekt twintig particulieren voor het ultieme doe-het-zelfproject: het planten van een Tiny Forest in je eigen achtertuin! Doe-het-zelf, maar niet alleen, want wij gaan je helpen. De ondersteuning bestaat onder andere uit een cursus Tiny Forest plantmethode, een financiële bijdrage voor materiaalkosten en toegang tot de online leergemeenschap van Tiny Forest. Ook verenigingen en stichtingen kunnen zich aanmelden.  

Waarom dit doe-het-zelfproject?

In Nederland zijn de afgelopen twee jaar tientallen Tiny Forests gerealiseerd in samenwerking met gemeenten, maar er zijn ook al 25 particulieren met een eigen minibos. Miranda en haar man David vroegen een Tiny Forest als huwelijkscadeau aan hun gasten. Nathalie van Loon heeft sinds een jaar een Tiny Forest in haar tuin. “Ik vind het belangrijk dat onze dochters van acht en tien de natuur dichtbij huis ervaren.” En ook Karin van Toor heeft haar droom van een minibos al laten uitkomen: “Dit is de enige methode die ik ken die goedkoop is en toch zoveel resultaat oplevert. Ook voor de biodiversiteit.”.

IVN wil meer mensen enthousiasmeren en helpen om hun droom te realiseren: een eigen Tiny Forest in de achtertuin. 

Subsidieregeling provincie Gelderland

Woon je in Gelderland en wil jij een Tiny Forest in jouw achtertuin of tuin planten en deze later minimaal 3 jaar lang gedeeltelijk openbaar stellen?
Bekijk de mogelijkheden in de provincie Gelderland.