Cursus Tiny Forest voor hoveniers

Vol, aanmelden is niet meer mogelijk

Tijdens de cursus gaan we dieper in op het Tiny Forest concept: het bodemonderzoek, de bodembewerking, de bodemsupplementen, de beplantingkeuze, het ontwerp, de aanleg en het beheer van het bosje. We besteden ook aandacht aan het sociale ontwerp: het betrekken van de buurt, de school en de plantdag met kinderen.

Praktische details

Datum

Donderdag 10 september 2020
(was eerst 6 augustus 2020)

Trainers

Daan Bleichrodt (IVN) en Rick van Cleef (IVN)

Tijd

9:30 uur tot 16:30 uur

Plaats

nader te bepalen

Kosten

€ 495 per deelnemer excl. BTW

Aantal plekken

Vol, aanmelden is niet meer mogelijk.

Netwerk van hoveniers

Met het volgen van deze cursus word je onderdeel van het Tiny Forest netwerk van hoveniers. Met dit netwerk heeft IVN de afgelopen jaren in Nederland ruim 85 Tiny Forests aangelegd. De komende jaren komen hier nog rond de 100 Tiny Forests bij. De cursus is zowel geschikt als opfriscursus voor hoveniers die de cursus al eens gedaan hebben, als cursus voor nieuwe bedrijven die onderdeel willen worden van het Tiny Forest netwerk.

Sinds november 2019 werken wij samen met een vast netwerk van hoveniers aan Tiny Forest en werken we alleen nog met hoveniers die de cursus gevolgd hebben.

Annuleringsvoorwaarden

Tot 2 weken voor de aanvang van de cursus is het mogelijk om kosteloos te annuleren, daarna zijn wij helaas genoodzaakt om 100% van de kosten in rekening te brengen. Het is altijd mogelijk om een vervanger te sturen, mits wij dit een dag voor aanvang van de cursus weten.

De trainers

Daan Bleichrodt 

Daan BleichrodtDaan is productontwikkelaar en programmamanager Tiny Forest bij IVN Natuureducatie. Hij is bedrijfskundige en rondde bovendien de hotelschool in Maastricht af. Na een paar jaar in de uitgeverbranche, kwam hij bij IVN terecht en verloor zijn hart aan de natuur. Hij werkt aan het herstellen van natuur in de stad, zodat kinderen gezond kunnen opgroeien. ‘Meer dan 60% van alle kinderen groeit op in de stad. Veel van deze kinderen mag niet verder dan 300 meter van huis en komt nooit in de natuur. Hoe kunnen we van kinderen die nooit in een bos komen, verwachten dat ze zich bekommeren om klimaatverandering, plastic soep en verlies van biodiversiteit? Mijn missie is om te zorgen contact tussen kinderen en natuur vanzelfsprekend is. Dat is goed voor kinderen en goed voor de natuur. En dat begint wat mij betreft met het maken van een eigen natuurgebiedje dichtbij!’ Daan ontwikkelde spraakmakende concepten als de Nationale Buitenlesdag (de helft van alle scholen doen jaarlijks mee), Gezonde Schoolpleinen, een natuur Donald Duck, Tiny Forest en Tuiny Forest. Daarnaast is Daan trainer en adviseur ecosysteemherstel in de stad voor Goodplanet in België en Earthwatch en Ecosystem Restoration Camps in Engeland. Daan is veelvuldig zichtbaar in vakbladen, kranten, tv en sociale media.

Rick van Cleef

Rick van CleefRick is projectleider bij IVN Natuureducatie en betrokken geweest bij de realisatie van de meeste Tiny Forests in Zuid-Holland en Zeeland. Na jaren als zelfstandig hovenier gewerkt te hebben heeft hij Bos- en natuurbeheer gestudeerd en is voor IVN gaan werken. Hij heeft bijgedragen aan het schrijven van de handboeken Tiny Forest, de ontwikkeling van Tuiny Forest en heeft onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van kinderen bij Tiny Forests.