Tiny Forest
Kind & Natuur
Op
woensdag30jun202115:00

Inspiratiesessie Tiny Forest in het onderwijs

Hoe kun jij het Tiny Forest in jouw buurt inzetten voor jouw lessen? Welke vakken zijn zeer geschikt om in het minibos te geven en hoe maken andere leerkrachten gebruik van het buitenlokaal?

In deze inspiratiesessie (die je kunt volgen op 16 juni of 30 juni) geven wij alle leerkrachten van Tiny Forest scholen antwoord op deze en andere vragen. Doel is te inspireren en handvaten te bieden om (nog) meer gebruik te maken van het Tiny Forest en het buitenleslokaal nabij jullie school. Uitwisseling van kennis en ervaring tussen leerkrachten staat centraal. Deelname is gratis!

Praktische informatie

30 juni
15.00 - 16.30
Via "Zoom" - de uitnodiging volgt na aanmelden

Voor wie?

Voor leerkrachten en medewerkers van scholen, buitenschoolse opvang en andere onderwijsinstellingen die een Tiny Forest in de buurt hebben en interesse hebben om het minibos met bijbehorend buitenlokaal optimaal te gebruiken in het onderwijs.
Deze inspiratiesessie dient ter vervanging van de docententraining.

Programma

14.45     Inloop en technische check
15.00     Welkom door IVN
15.15     Workshops
16.20     Afsluiting door IVN
16.30     Einde sessie

Workshops 

 1. Voor de nog onervaren Tiny Forest leerkracht
  Maak kennis met het Tiny Forest lespakket: welke handvaten krijg ik vanuit IVN en hoe ga ik beginnen met buitenlesgeven? Een kennismaking voor de nog onervaren Tiny Forest leerkracht.
 2. Voor de leerkracht met enige ervaring, die zoekt naar ervaringen van anderen
  Uitwisseling ervaringen en best-practices. Een sessie voor en door leerkrachten die met enige regelmaat het Tiny Forest gebruiken en willen leren van de ervaringen van anderen.
 3. Verder gaan waar anderen stoppen: Je eigen les ombouwen
  Tiny Forest in je curriculum: hoe gebruik je het minibos met buitenlokaal als vervanging van je (methode)les? Voor de leerkracht die zijn eigen lessen wilt ombouwen tot buitenles en het Tiny Forest wilt gebruiken in het kader “niet stapelen maar vervangen”.

   

Ik meld me aan!

Algemene informatie

woensdag 16 juni 2021 - 15:00 tot 16:30
woensdag 30 juni 2021 - 15:00 tot 16:30
Contactpersoon: